— Moro. Dette setter Vennesla ytterligere på kartet, men jeg tør ikke anslå betydningen. Biblioteket vårt er først og fremst bygd for bygdas egne innbyggere, sier kultursjef Odd Arild Nordli.

Vennesla bibliotek er verdens tredje mest stortartede sted å sitte og lese en bok, mener det internasjonale nettstedet Lifehack.org. Foto: Torstein Øen

Foran Capitol Hill

Lifehack synes Vennesla er langt vakrere enn for eksempel kongressbiblioteket i Washington DC (8.plass) og Acqua Alta i Venezia (17. plass). Vennesla er kun slått av bibliotekene i Stuttgart og Mexico City.

— Vi er blitt litt vant til slikt, sier kultursjef Nordli, og minner om at Huffington Post i New York i fjor kåret biblioteket i Vennesla til verdens vakreste.

Kom fra Seol

Stadig gjestes biblioteket i Vennesla av skuelystne fra inn- og utland. I fjor sommer kom faktisk en delegasjon helt fra universitetsbiblioteket i Seol i Sør-Korea til Vennesla. De var på tur til Barcelona for å se på vakre bibliotek, før de kom til Vennesla.

Det hører med til historien at den sørkoreanske bibliotekdirektøren var vant med lokaltog. Hun tok toget fra Kristiansand til Vikeland, før hun og medarbeiderne gikk riksveien de siste to kilometerne.

— Turistmessig vet jeg ikke betydningen av vårt nye bibliotek. Noe betyr det. Om vi gjør nok? Vi kunne sikkert utnytte dette bedre, men først og fremst er det moro for bygda og venndølene at biblioteket vårt er så fint, sier Nordli.

Nettstedet lifehack.org tar mål av seg til å bli verdens ledende nettsted for livsstilstips innenfor reise, teknologi og alt mulig du trenger for å få mer ut av livet. Stedet har 90.000 likere på facebook. Hvor mange som har lest om Vennesla, vites ikke.

Dette er lista over de 20 flotteste bibliotekene, ifølge Lifehack.org. Vil du se bildene selv og sammenligne, går du inn på denne linken.

1. Biblioteket i Stuttgart

2. Biblioteket Jose Vasconcelos, Mexico City

3. Vennesla bibliotek

4. Joe & Rika Mansueto bibliotek, Universitetet i Chicago

5. Book Mountain bibliotek i Spijknisse Nederland.

6. Los Angeles Central Library

7. New York Public Library

8. Kongressbiblioteket Washington DC

9. Det kongelige portugisiske leserom i Rio, Brasil

10. The Hearst Castle bibliotekt, California

11. Bibliotek El Ateneo, Buenos Aires, Argentina

12. Trinity College bibliotek, Dublin.

13. Jay Walkers private bibliotek, USA

14. Skywalker Ranch bibliotek, California

15. House on the rock, Wisconsin, USA

16. Shakespeare & Company i Paris

17. Bibliotek Acqua Alta, Venezia.

18. Taipei offentlige bibliotek, Taiwan.

19. Liyuan bibliotek, Kina

20. Old Market bibliotek, Bangkok.