— To psykiatere skal gjøre en full observasjon av den siktede. Det innebærer blant annet å vurdere om han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

19-åringen har erkjent drapet, men har ikke klart å gjøre rede for noe motiv i avhør med politiet. Han var god venn med avdøde, 18 år gamle Joakim Ophaug Røksland, som ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde av stikkskader.

En judisiell observasjon er en rettspsykiatrisk undersøkelse som gjøres for å avklare om en siktet person har psykiske lidelser som kan gi straffrihet eller forvaring.

— En slik undersøkelse er også i min klients interesse. Han har selvfølgelig lyst til å finne ut hva som har skjedd, siden han har begått en handling som for ham er fullstendig meningsløs og uforståelig, sier mannenes forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Johnsen har tidligere opplyst at 19-åringen er diagnostisert med ADHD og Tourettes syndrom. 19-åringen ble overført til psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus etter at han ble pågrepet. (©NTB)