Ansettelsesrådet kom mandag sammen for å drøfte etterforskeren Stein-Robin Kleven Berghs innlegg på Facebook, og møtet endte med at politietterforskeren mistet jobben.

— Å gå til det skritt å avskjedige en medarbeider i politiet er meget alvorlig og spesielt, både for den det gjelder, hans nærmeste, kollegaer og arbeidsgiver, sier politimester Tormod Bakke.

Kleven Bergh jobber som etterforsker på Kongsvinger politistasjon

Polititjenestemannen ble høsten 2013 avskjediget av ansettelsesrådet i Hedmark politidistrikt. Etter klage ble vedtaket opphevet av det sentrale ansettelsesrådet i politiet. Tjenestemannen fikk i mars 2014 i stedet en ordensstraff i form av skriftlig irettesettelse. I rådets vedtak den gang framgikk det at «gjentatt utilbørlig atferd» kan føre til en strengere reaksjon.

— Både gjennom mediene og andre kanaler ble jeg på sensommeren orientert om at polititjenestemannen hadde ytringer og meningsutvekslinger med en form som skadet den respekt og tillit som er nødvendig i utøvelsen av stillingen som polititjenestemann sier Bakke i en pressemelding. (©NTB)