Argentinske tv-stasjoner melder søndag kveld at forhåndsfavoritten Scioli, tidligere visepresident under Nestor Kirchner, er vinneren. Men fortsatt er det usikkert om valget ble avgjort søndag.

Da argentinerne gikk til valgurnene søndag markerte det slutten på Kirchner-familiens 12 år ved makten i Argentina. Nåværende president Cristina Fernandez de Kirchner kom til makten i 2007. Hun hadde da overtatt roret etter sin ektemann Nestor Kirchner.

Men trolig er det fortsatt Kirchners parti som vil beholde makten, i og med at Daniel Sciolo trolig har gått seirende ut av den første valgomgangen. Han har lovet å videreføre de sentrale elementene av den såkalte «kirchnerismen», som betegnes som en tro på handelsproteksjonisme, sosial velferd og forsvar av arbeiderklassen.

Sciolos hovedutfordrere er Buenos Aires' ordfører, den konservative Mauricio Macri, og Sergio Massa, en utbryter fra Kirchners parti som startet sitt eget parti for to år siden.

På meningsmålingene har Sciolo ligget på minst 40 prosent, mens rundt 30 prosent har sagt de vil stemme på Macri. Massa har stort sett ligget på 20 prosents oppslutning på målingene. (©NTB)