Kristendemokratisk Forum er etablert på initiativ fra KrFs sentralstyre, men skal fritt stimulere til ideologisk tenkning rundt både dagsaktuelle og langsiktige problemstillinger.

— Interessen for ideene som former den praktiske politikken, er økende. Etableringen av flere tenketanker, som Civita og Agenda, er eksempler på dette. Norske kristendemokrater, som representerer en tredje vei mellom Civitas liberalisme og Agendas sosialdemokrati, har imidlertid ikke hatt noen egen arena for idéutvikling og ideologisk debatt, sier Erik Lunde, som er leder i styringsgruppen for forumet.

Målet er at Kristendemokratisk Forum skal bli arenaen for norske kristendemokrater som ønsker å debattere politiske ideer og utvikle politiske løsninger med bakgrunn i kristendemokratisk tenkning.

— Politiske bevegelser og partier trenger ideologisk debatt for å unngå å henfalle til kortsiktig populisme og opportunisme. Kristendemokratisk Forum vil gi anledning til å løfte nesetippen og diskutere langsiktige retningsvalg, sier Erik Lunde. (©NTB)