Ifølge avisen fikk piloten øye på raketten og klarte å styre unna. Flyet hadde 189 personer om bord og var på vei fra Stansted-flyplassen utenfor London til det egyptiske feriestedet.

Flyet fra Thomson Airways landet trygt på Sharm el-Sheikh-flyplassen. Passasjerene, som var på vei til ferie i Egypt, fikk aldri vite at det var sekunder fra en katastrofe, skriver Daily Mail.

Det britiske samferdselsdepartementet bekrefter at nestenulykken fant sted 23. august, men at raketten var en del av en egyptisk øvelse og ikke var noe forsøk på å skyte ned det britiske flyet, skriver avisen The Guardian.

— Styrmannen satt ved spakene, men piloten var i cockpiten og så raketten komme mot flyet. Han ga ordre om at flyet skulle svinge til venstre for å unngå raketten som da bare var 1.000 fot, cirka 300 meter borte, sier en kilde i samferdselsdepartementet til Daily Mail.

Britiske samferdselsmyndigheter gransket hendelsen og konkluderte med at det ikke var grunn til bekymring, og at det var trygt å fortsette å fly til Sharm el-Sheikh. (©NTB)