På Sri Lanka har dødstallene steget til 2.200, ifølge en talsmann ved statsministerens kontor. En million mennesker på øya er blitt berørt av flodbølgene, som sannsynligvis er den verste naturkatastrofen på Sri Lanka noensinne. Regjeringen har erklært at landet er rammet av en nasjonal katastrofe, og bedt om at verdenssamfunnet må bidra med nødhjelp.I India er 1.625 personer bekreftet omkommet, men opplysninger fra lokale myndigheter kan tyde på at det virkelige dødstallet ligger over 2.000. Delstatene Tamil Nadu og Andhra Pradesh er hardest rammet.

1.873 mennesker er bekreftet omkommet forskjellige steder i Indonesia, ifølge helsedepartementet i landet. Tallet er betydelig høyere enn først antatt, og området som er hardest rammet er rundt Banda Aceh, hovedstaden i Acheh-provinsen.

I Thailand er minst 223 mennesker omkommet og flere hundre skadd. I Malaysia er minst 28 personer døde. Ti personer mistet livet i Burma.

Også på Maldivene er ti mennesker fryktet omkommet, men dette var søndag ettermiddag ikke bekreftet. Regjeringen i landet har erklært unntakstilstand. (©NTB)