Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti innstilte onsdag kveld Saera Khan på sjetteplass på sin stortingsliste, opplyser en kilde anonymt til Dagsavisen.— Jeg kan bekrefte at hun er renominert på sjetteplassen, sier politisk rådgiver Anders Rødberg-Larsen til NTB.

Kan få innsigelserMøtet ble avholdt før Khan sent onsdag kveld innrømmet å ha brukt store summer på å ringe såkalt klarsynte fra sin stortingstelefon.

Verken lederen for nominasjonskomiteen, Geir Axelsen, eller partisekretær i Oslo Ap, Rune Tokle, var torsdag formiddag tilgjengelige for kommentar om de siste avsløringene vil endre på komiteens innstilling.

Ifølge nominasjonsprosessens tidsplan skal komiteen sende ut sin innstilling til alle partilagene torsdag denne uken. Partilagene har så frist på seg til 4. november med å komme med eventuelle innsigelser.

Khan beklagerSaera Khan innrømmet for første gang onsdag kveld at en betydelig del av telefonutgiftene hennes skyldes oppringninger til spåkoner på dyre spesialnumre.

Ifølge VG skal Khan ha ringt spåkoner for flere hundre tusen kroner. En enkelt kvartalsregning var på 48.000 kroner.

I pressemeldingen skriver Khan at hun «beklager på det sterkeste» at disse opplysningene ikke har kommet fram tidligere.

Khan har tidligere forsøkt å forklare de høye regningene med at hun har ringt en kjæreste i ISAF-styrken i Afghanistan.

— Meget tristSaera Khan er nå sykmeldt fra Stortinget. Aps parlamentariske leder Hill-Marta Solberg sier hun er lei seg på Saera Khans vegne.

— Saera Khan er på grunn av dette kommet i en meget vanskelig situasjon. Jeg er lei meg på Saeras vegne og synes det er meget trist det som er skjedd, sier Solberg, som legger vekt på at Khan er en ung politiker som har gjort en feil.

Saera Khan ble valgt inn på Stortinget i 2005. I stortingsperioden fra 2001 til 2005 var hun vararepresentant. (©NTB)