I en tale til nasjonen fredag sa Medvedev at alle partier har fått lik behandling i valginnspurten, trass i at opposisjonen hevder det motsatte og mener russisk fjernsyn har favorisert statsminister Vladimir Putins parti Det forente Russland.

Med referanse til 1990-tallets politiske kaos, da nasjonalforsamlingen var delt i to bitre deler før Det forente Russland tok flertallet, sa Medvedev at en enhetlig forsamling er best egnet til å forsvare nasjonale interesser.

— Vil dette bli en lovgivende forsamling revet i stykker av uforenlige forskjeller, ute av stand til å vedta noe som helst, eller skal vi ha en fungerende forsamling med et flertall av ansvarlige politikere som kan heve kvaliteten på livet til folket vårt, spurte presidenten retorisk.

Helgens valg på ny nasjonalforsamling er nærmest blottet for spenning, og ingen ting ser ut til å true Det forente Russlands dominans. Siden 2007, da det systemkritiske opposisjonspartiet Jabloko forsvant, har ikke en eneste reell opposisjonell sittet i forsamlingen.

I dag kontrollerer Det forente Russland, som i praksis er Putins valgmaskin, 315 av de 450 setene i forsamlingen. Små tegn tyder imidlertid på at mange russere begynner å få nok av både Putin og partiet, og Det forente Russland ligger an til å tape noen seter. (©NTB)