De iranske diplomatene får 48 timer på seg til å pakke kofferten, opplyste Hague i Underhuset onsdag.

Den britiske ambassaden i Teheran forblir også stengt, sier Hague, som rett nok understreker at det fortsatt skal være en viss diplomatisk kontakt mellom de to landene.

Forholdet mellom britene og Iran er svært anstrengt etter at demonstranter tirsdag stormet den britiske ambassaden i Teheran.

Ifølge Hague kunne stormingen aldri ha funnet sted uten en viss medvirkning fra det iranske regimet. Demonstrantene skal også ha hatt klare koblinger til regimet, hevder han.

— Indre konflikt

Britiske talsmenn sa onsdag at ambassadepersonalet kan ha blitt ofre for en indre iransk feide. Dramaet tirsdag, der rasende studenter kastet stein og brannbomber mot ambassaden, ble ifølge talsmennene satt i gang av konservative krefter som dominerer Irans nasjonalforsamling.

Dette synet støttes av professor Mohammad Marandi ved universitetet i Teheran.

— Stormingen av ambassaden ble satt i verk av studenter som ikke handlet på oppdrag fra regjeringen, sier Marandi til nyhetsbyrået Reuters.

Det iranske utenriksdepartementet har beklaget episoden, som fordømmes av FNs sikkerhetsråd. USAs president Barack Obama ber iranske myndigheter straffeforfølge de skyldige.

Norge stenger

Den norske ambassaden i Teheran har vært holdt stengt siden tirsdag som følge av stormingen av britenes ambassade.

— Vi følger situasjonen tett for å se om vi må gjøre flere tiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Steinfeld i Utenriksdepartementet til NTB.

UD har kontakt med personellet ved den norske ambassaden for å vurdere situasjonen i den iranske hovedstaden.

— Det har foreløpig ikke vært noen grunn til å evakuere ambassaden, men det er et av flere tiltak vi fortløpende må vurdere, sier Steinfeld.

Departementet har kontakt med personellet ved ambassaden for løpende å vurdere situasjonen i den iranske hovedstaden.

«Helt uakseptabelt»

Ifølge fjernsynskanalen Al Jazeera får ambassadestormerne ingen internasjonal støtte.

— Selv Russland, som er den største og viktigste av Irans allierte, fordømmer inntrengningen på ambassadeområdet som helt uakseptabelt, heter det på al Jazeeras nettsider.

En gruppe britiske ambassadeansatte ble onsdag morgen fløyet fra Teheran til Dubai, opplyser europeiske diplomater i den iranske hovedstaden. Irans FN-ambassadør kaller Sikkerhetsrådets fordømmelse «forhastet» og mener at det vil bidra til ustabilitet. (©NTB)