Dommen på fem års fengsel er den samme som påstanden fra aktor, statsadvokat Helge J. Kaasbøll, skriver NRK.Det første overgrepet mot ei da 14 år gammel jente fant sted sommeren 2009. Namdal tingrett har funnet mannen skyldig i å ha hatt seksuell omgang med henne. Men det alvorligste overgrepet mot den samme jenta, skjedde på hennes eget soverom i juli i fjor. Da skal 20-åringen ha lagt seg over henne, holdt henne fast og voldtatt jenta som da var 15 år gammel.

Han er også dømt for voldtekt av ei 16 år gammel jente fra en annen namdalskommune i januar i år.

Den dømte 20-åringen kom i kontakt med den første jenta over internett. Namdal tingrett skriver i dommen at begge jentene har fått store psykiske problemer som følge av overgrepene.

Under rettssaken møtte mange av den 20 år gamle mannens venner opp i rettssalen i Namsos. Rettens formann måtte lukke dørene under vitneforklaringene til de to jentene fordi påkjenningene for de to ble for stor.

I ettertid ble stuevinduet hjemme hos den ene jenta knust. Politiet mener dette var en hevnaksjon fra noen av den dømtes venner. Denne saken etterforskes nå av politiet. (©NTB)