HORDALAND: De Kristne søker nå om å få bli registrert i partiregisteret, slik at de kan stille lister ved det kommende stortingsvalget. Partiet fra øykommunen Bømlo har vært på landsturne og samlet inn 8000 signaturer, som er mer enn nok for å få innpass etter valgloven.

Dermed kan partiet begynne arbeidet med å finne listekandidater.

– Det er gjort en kjempeinnsats i hele landet, helt fra Lindesnes i sør til Kirkenes i nord med å skaffe underskrifter, sier partisekretær Terje Simonsen til lokalavisa Sunnhordland.

Håper på to representanter

Partiets fanesaker er kampen mot kriminalitet og støtte til Israel, og Simonsen tror dette er temaer som vil slå an.Planen deres er å stille lister i Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, samt i begge Agder-fylkene. Håpet er å få inn en eller to representanter på Stortinget, og være med på å vippe valgresultatet i borgerlig favør.

Ifølge Simonsen ligger partiet politisk i skjæringspunktet mellom Fremskrittspartiet og Kristelig folkeparti, men valgforsker Frank Aarebrot har tidligere avskrevet det kristenkonservative partiets sjanser under valget.

Var i Kristiansand

KrF-avhopperen Terje Simonsen var i vår i Kristiansand for å sanke stemmer og støttespillere i landsdelen. En viktig del av målgruppen er nemlig frustrerte KrF-ere, som ble desillusjonert med partiet etter at bekjennelsesplikten ble fjernet.

De kristne har sin opprinnelse i Hordaland. Ved lokalvalget i september i fjor fikk partiet inn to representanter i kommunestyret i Bømlo, på bekostning av KrF og Frp.