Ifølge amerikanske aviser skal årsaken være at Hopper vil sikre seg at Victoria Duffy (41) kun skal få det enn han etterlater henne i testamentet – en fjerdedel av boet, og ikke ha muligheten til å bestride testamentet.Nå gikk Duffy med på en slik ekteskapsavtale da paret giftet seg, men siden ekteskapet – som er Hoppers femte og lengste – har vart i så mange år hadde hun håpet på mer og skal visstnok være «rasende», skriver Daily Mail.

Dennis Hopper håper angivelig også på at kona vil flytte ut av prakteiendommen i Venice Beach der også to av Hoppers tre voksne barn og deres familier bor.

– Det er virkelig en tragedie, og sørgelig nok handler alt om pengene og hvem som skal arve hva, og der det gjelder å få Victoria ut av testamentet, sier venner av Hollywood-paret.

I oktober i fjor bekjentgjorde Dennis Hopper at han hadde prostatakreft, som først skal ha blitt oppdaget i 2002. Nylig har tilstanden hans blitt kraftig forverret, og kreften skal ha bredt seg til skjelettet. Rapporter fra USA antyder at filmhelten fra «Easy Riders», «Rebel Without A Cause» og «Apocalypse Now» har kanskje en måned igjen å leve. (©NTB)