Ugjerningen var trolig et forsøk på å straffe Malala Yousafzai for hennes kritikk av islamister og hennes kamp for at jenter skal få utdanning.

Yousafzai ble truffet av skudd da hun tirsdag skulle gå på en skolebuss i byen Mingora i Swat-dalen, der den islamistiske Taliban-militsen har mange tilhengere. Legene som behandlet henne, sa at hun var utenfor livsfare og at hun trolig ikke får varige hjerneskader.

— Malala skulle akkurat gå på bussen for å reise hjem fra skolen, da to menn åpnet ild mot henne. Hun og en av hennes venninner ble begge skadd, sa polititalsmannen Rasool Shah, som tilføyde at ingen hadde tatt på seg skylden for angrepet.

Malala Yousafzai ble kjent verden over for å ha blogget om Talibans overgrep for den britiske rikskringkastingen BBC. Regjeringen i Islamabad tidelte henne i fjor den første nasjonale fredsprisen i Pakistans historie.

Pakistanske regjeringsstyrker greide i 2009 å få kontroll over Swat-dalen, etter at voldsomme kamper hadde drevet rundt en million mennesker på flukt. Men området rystes fortsatt av sporadiske kamphandlinger og annen vold. (©NTB) (©NTB)