GRIMSTAD : — Å i sava, for noen flotte jenter! Blir det ikke noe ut av dette, blir det aldri no', sier 55-åringen, som denne høsten jakter kjærligheten i beste sendetid på TV2. Hittil har vi sett ham sjarmere kvinnene i senk på Norefjell, hvor ti friere skulle bli til sju og siden fire. Mandag tar Odd Arild Svaland firkløveret med seg hjem til gården på Beisland utenfor Grimstad, hvor han til slutt skal sitte igjen med én. Den rette, forhåpentligvis.

Selv har han stor tro på det, men vet ikke helt hva han går til. Selv om årets sesong av "Jakten på kjærligheten" er den åttende i rekken, hadde han bare sett noen få episoder før han plutselig fikk hovedrollen selv. Bonden, som også jobber som elektriker, ble meldt på programmet av to kvinnelige kolleger. De syntes det var på høy tid at det kom et grepa kvinnfolk til gårds, og ettersom Svaland ikke kunne si seg direkte uenig, hoppet han like gjerne i det. I dag føler han seg superheldig.

— Det er jo et privilegium, å få være med i et opplegg hvor TV2 gjør hele jobben med å finne en ny kjæreste til meg! Jeg får velge og vrake blant en hel haug med flotte jenter, som ønsker å være frieren min. Går det an å ha det bedre?

Men midt i beste sendetid?

— Jeg lar meg ikke stresse av kameraene. De er på alle bauger og kanter, men akkurat det tar jeg med knusende ro. Det er klart at det er himla uvant å endevende og brette ut følelseslivet sitt for hele befolkningen flere ganger om dagen, slik vi gjør under innspillingen. Men jeg tenker at så lenge mine følelser er ekte, og jeg klarer å være meg selv, så vil dette gå veldig bra.

Hva ser du selv helst på tv?

— Veldig lite, men i vinterhalvåret blir det noe mer. Jeg prøver å få med meg nyhetene av og til. Gullrekka på fredagen er også bra, og så ser jeg jo selvfølgelig på Jakten på kjærligheten.

Bøker da? Hvilken har du på nattbordet?

— På mitt nattbord er det ingen bok. Jeg leser ikke på senga. I senga skal jeg sove, eller tuste med annen hygge.

Det blir ikke helg uten?

— Det er ikke noe spesielt jeg må gjøre før jeg kan ta helg. Som bonde har jeg sjeldent helt fri, men fredagskvelden er den beste i helga. Da prøver jeg å roe ned, kose meg, senke skuldrene og hente meg inn igjen.

Hva står på bordet?

— Lokalprodusert tradisjonsmat av beste klasse. Det kan være egenprodusert spekemat som fenalår, forskjellige spekepølser og ølpølser, for eksempel. Sammen med hjemmelaget potetsalat, eggerøre og grønn salat, gjerne med løvetannsirup på, kan det være en utmerket fredagsrett.

Du lager maten selv?

— Åja! Dersom jeg skulle valgt enn annet yrke, tror jeg at jeg ville blitt kokk. Det er utrolig gøy og spennende med mat. Og godt!

Hva gjør deg mest glad i hverdagen?

— Jeg blir veldig glad av å møte ærlige, rause mennesker som er seg selv, som byr på seg selv og som har smittende humør.

Og hva gjør deg sint?

— Uærlighet, misunnelse og baksnakking.

Hva er det modigste du har gjort?

— Jeg er ingen modig mann. Jeg liker ikke høyder, for eksempel, og derfor holder jeg alltid beina godt plantet på bakken. Det blir aldri noe fjellklatring eller fallskjermhopping på meg. Det nærmeste jeg har kommet noe halsbrekkende, er å hoppe i en form for strikk. Det var ille!

Noe du gruer deg til?

— Å bli gammel! Jeg har så himla mye ugjort, og begriper ikke hvordan jeg skal få tid til alt. Helt siden jeg kjøpte denne gården, for 12 år siden, har jeg gått med ideen om å starte en egen gjestegård, hvor vi på bestilling kan ta imot gjester og servere dem et kulinarisk måltid. Og nå er vi snart i gang. Men alt dette må gjøres parallelt med en gård i aktiv drift, med dyrehold og alt som hører til. Jeg skulle gjerne hatt 48 timer i døgnet.