OSLO: — Det er viktig at vi ansvarliggjør Frp i forhold til politikk, sier Ropstad.

Fredag formiddag åpnet Hareide partiets strategikonferanse på Hotell Opera i Oslo. En konferanse som avsluttes lørdag ettermiddag med landsstyremøte der partiet avslutter en prosess i forhold til hva slags regjering man ønsker etter valget i september 2013. Nå har det lenge vært klart at grunnplanet i KrF, og spesielt på Sørlandet, at man ønsker en ny, borgerlig regjering. Denne uka har partileder Knut Arild Hareide også åpnet for regjeringssamarbeid med Frp. En slik linje har sterk støtte på Agder, det viste en undersøkelse Fædrelandsvennen gjennomførte før Arendalsuka i august.

— Mange likheter

— Vi må ta Frp på alvor og se hva eventuell forhandlinger kan føre til. Alle ser jo at det er forskjeller mellom oss, men jeg tror også mange ser at det er mange likheter, sier Ropstad, og fortsetter:

— Vi er klare for å sette oss ned, snakke sammen, så får vi se hva vi kommer fram til, sier Ropstad.

Han tror det er viktig overfor velgerne på Sørlandet at man nå klargjør hva KrF tenker om Siv Jensen og Frp.

Enig med Hareide

— Jeg må si at jeg deler Hareides syn på det og jeg vil på strategisamlingen komme med samme budskap, sier Grøvan.

— Skal vi etablere en ikke sosial regjering kan vi ikkeisolere Frp. Men først må vi avklare hva slags politisk gjennomslag vi kan fågjennomslag for i en slik konstellasjon.

Strategisamlingen er også svært viktig for nestleder Dagrun Eriksen. Hun skal innlede til delen om partiprogrammet. Dette skjer fredag ettermiddag.