– Israelerne nekter oss adgang til de norske borgerne, noe vi har protestert mot, sier pressevakt Bjørn Jansen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

De tre nordmennene var om bord på det tyrkiske skipet Mavi Marmara, der de blodigste voldsomhetene utspilte seg. Ifølge UD er antakeligvis ingen av dem skadde.

Båten kom mandag kveld inn til den israelske havna Ashdod sør for Tel Aviv. Nordmennene vil enten bli sendt hjem eller bli tatt hånd om av Israel, og norske myndigheter er blitt lovet å få møte dem i løpet av tirsdagen. Utsendinger fra den norske ambassaden er i Ashdod.

Georg Morland, som er pressekontakt for de tre nordmennene, sier at det er fortvilende for de pårørende å ikke få komme i kontakt med dem.

– Det er helt stille og vi er totalt uvitende. Det oppleves som tungt, for fantasien begynner å løpe. Da frykter man alltid det verste. Forhåpentligvis får vi høre hvordan det har gått med dem i morgen, sier han til NTB mandag kveld.

Satellittelefonen om bord ble blokkert da skipet ble bordet av israelske soldater mandag.

Minst ti mennesker skal ha blitt drept da det israelske militæret aksjonerte mot den internasjonale konvoien med nødhjelp til Gazastripen.

Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina skal ha fått beskjeder om at nordmennene er i live.

– Vi har i kveld mottatt en ubekreftet melding om at de tre nordmennene om bord skal være i god behold, sier Margrete Slettebø, pressekontakt for organisasjonene til Aftenbladet.no mandag kveld.