43-åringen ble pågrepet og siktet for drapet etter at en mann i 20-årene ble funnet drept i hans bolig på Notodden i Telemark. Mannen tok selv kontakt med politiet klokken 00.21 natt til torsdag og meldte fra om hva som hadde skjedd i leiligheten hans.— Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Dette var en nødvergesituasjon og han forsvarte seg mot et angrep, sier mannens forsvarer, advokat Borgar Veiding, til aftenposten.no.

Forsvareren bekrefter at en øks var involvert i hendelsen, men vil ikke kommentere om det er hans klient som hadde øksen. Den siktede har samtykket i to ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

Den avdøde mannen er ennå ikke formelt identifisert, men politiet mener de vet hvem han er.

— Vi har ennå ikke fått brakt på det rene identiteten til den avdøde, men jobber ut ifra en formening om at vi vet hvem dette er, sier visepolitimester Runar Karlsen i Telemark politidistrikt til NTB.

43-åringen har tidligere vært i kontakt med politiet, og det er også klart at siktede og den avdøde mannen, som også er fra Notodden, kjente hverandre fra før. Den avdøde vil bli fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet, men har brakt inn flere personer til avhør.

— Det dreier seg om en firemannsbolig, og det var personer til stede i noen av de andre leilighetene. Disse personene har vi nå gjennomført vitneavhør av, opplyser visepolitimesteren.

Han ønsker foreløpig ikke å oppgi hvordan avdøde ble drept, men forteller at politiet har funnet en gjenstand som de setter i forbindelse med selve drapshandlingen. (©NTB)