Det bekreftet det føderale politiet FBI natt til torsdag natt tid. Den pågrepne heter Paul Kevin Curtis og kommer fra delstaten Mississippi. Han er mistenkt for å sendt giftbrev både til Obama, Wicker og en offentlig tjenestemann i Mississippi.

Ifølge CNN ble den mistenkte pågrepet i Tupelo, som er Wickers hjemby. Begge giftbrevene inneholdt en kort beskjed og initialene K.C. — som også er Curtis' initialer.

Brevet til Obama ble oppdaget og stanset i en kontroll tirsdag før det nådde fram til Det hvite hus, ifølge den amerikanske sikkerhetstjenesten Secret Service. Også brevet til Wicker ble oppdaget tirsdag.

Sikkerhetsberedskapen i USA er ekstra høy i kjølvannet av bombeangrepet i Boston mandag. Så langt er det imidlertid ikke kommet fram noe som tyder på en sammenheng mellom bombeaksjonen og giftbrevene.

Post til Kongressen er blitt undersøkt utenfor kongressområdet helt siden brev med miltbrannbakterier ble sendt til den amerikanske nasjonalforsamlingen i 2001. Også all post til Det hvite hus undersøkes før det viderebringes til presidenten og hans stab. (©NTB)