Tirsdag ble de seks, som antas å være radikale islamister, arrestert og siktet for planer om drap på amerikanske soldater. Ifølge siktelsen skulle de bruke automatvåpen og rakettdrevne granater i angrepet.Mennene i alderen fra 22 til 28 år hadde bygd seg opp et stort lager av rifler, hagler og pistoler, og forsøkte også å skaffe seg tyngre og mer avanserte våpen. Det lyktes ikke — kanskje fordi gruppen manglet kontakter til internasjonale terrororganisasjoner.

— Vi tror disse mennene er en egen og helt selvstendig celle, men vi tror også at de har latt seg inspirere av internasjonale terrororganisasjoner, sa statsadvokat Christopher Christie i en orientering for amerikanske medier tirsdag.

— De ville angripe og drepe minst hundre personer på hærens base i Fort Dix, heter det i dokumenter som USAs føderale politi FBI har lagt fram i retten. Fem av de seks er tiltalt for lovbrudd som kan straffes med livsvarig fengsel, mens den sjette kan slippe lettere fra det.

— I dag greide vi å dukke og unngå å bli truffet av en kule, sa Jody Weis som leder FBIs kontor i Philadelphia om arrestasjonene. - Det vi står overfor her, er en helt ny form for terrorisme, tilføyde han. (©NTB)