BEAVER CREEK: Det var like før mål at uhellet var ute for verdenscuplederen. Etter et langt hopp, der farten var veldig stor, gikk han over ende. Han ble raskt tatt hånd om av helsepersonell og kjørt til sykehus.

Rapportene NTB fikk fra målområdet i Beaver Creek tirsdag kveld gikk ut på at det var ansiktet og hodet som hadde fått hardest medfart. Trolig har han pådratt seg sårskader i ansiktet, og det ble også sagt at han kan ha ødelagt noen tenner.

Så ikke fallet

– Jeg så ikke fallet, men kan bekrefte at Aksel (Lund Svindal) er på vei til medisinsk undersøkelse i Vail med lege Ola Rønsen på slep. Foreløpig er det bare spekulasjoner om hvilke skader han kan ha pådratt seg, så jeg vil ikke si noe om det før han er undersøkt på sykehuset, sa Marius Arnesen til NTB på telefonen fra Vail.

Folk fra Fischer-fabrikken, skifabrikanten til Lund Svindal, kunne fortelle at han også hadde pådratt seg et 12-13 centimeter langt kutt på baksiden av venstre legg. Det var den skarpe stålkanten på skien som hadde kuttet ham opp.

Fischer-folkene trodde ikke han ville være i stand til å kjøre utfor i superkombinasjonen allerede torsdag, og dersom kuttskaden er så stygg som rapportene kan tyde på, er det ikke sikkert Svindal kan kjøre verdenscuprennene i Beaver Creek i det hele tatt.

Servicefolkene fra Fischer-fabrikken kunne bekrefte at han også hadde stygge sår i ansiktet etter det kraftige fallet.

Mørbanket

Det var i hvert fall ingen tvil om at verdenscuplederen var temmelig mørbanket, der han lå på båren og ble brakt til sykehus med ambulanse.

Stedet der Svindal gikk over ende heter Golden Eagle Jump. Det ligger ikke mer enn vel 20 sekunders kjøring fra mållinjen. På grunn av lite snø var også løypa uvanlig humpete.

– Det er veldig slagete like etter Golden Eagle-hoppet. Kompresjonen er også tøff, så dersom man er litt uheldig akkurat der, kan det være farlig, sa sveitseren Didier Cuche til nyhetsbyrået AP.

I og med at treningsomgangen ikke ble TV-sendt, var det svært få som så selve fallet til den norske verdenscuplederen.

Aksel Lund Svindal er på topp i den totale verdenscupen etter to seire i løpet av de fire første rennene. Han gikk til topps i storslalåmrennet i verdenscupåpningen i Sölden for en måned siden, og sist helg vant han en suveren seier i super-G-rennet i Lake Louise.