Det dårlige sommerværet må ta skylden for at mange av oss har fått god trening i å innta stresslessen på elegant vis denne sommeren. Vi har tatt en nærmere kikk på noen av spillene som rettferdiggjør at heldige Nintendo Wii-eiere blir værende i godstolen utover høsten og vinteren.

Flere av titlene under er, eller blir, tilgjengelig til flere konsoller enn Nintendo Wii.

Trauma Center: Second Opinion

Wii

Lanseres: 10. august

Sjanger: Simulator

Utvikler: Atlus

Utgiver: Atlus/Nintendo

I rollen som legen Derek Stiles vil du bli nødt til å kjempe mot den dødelige sykdommen som går under navnet «GUILT» (Gangliated Utrophin Immuno Latency Toxin). Terroristgruppen Delphi er mistenkt for å stå bak utbredelsen av sykdommen, og du havner under intenst press i din kamp for å redde liv.

Boogie

Wii

Lanseres: 31. august

Sjanger: Festspill

Utvikler: EA Games

Utgiver: Electronic Arts

I «Boogie» får spillerne, ved hjelp av Wiis innovative kontrollsystem, både danse, synge og spille inn egne musikkvideoer. I spillet er det mulighet for å lage sine egne figurer, slik at de på best mulig måte får vise fram spillerens unike dansestil og karakteristiske karaokestemme.

Impossible Mission

Wii, PSP, DS, PS2

Lanseres: 31. august

Sjanger: Action Utvikler: System 3

Utgiver: Ubisoft Entertainment

I denne nyversjonen må du som superspion må du infiltrere basen til vitenskapsmannen Elvin Atombender. Han er i ferd med å kaste verden ut i atomkrig, og det må selvsagt stoppes. Dessverre har han plassert ut en haug av dødelige roboter i basen sin, som gjør det de kan for å hindre deg i å fullføre det «umulige» oppdraget ditt.

Looney Tunes: Acme Arsenal

Wii, Xbox 360, PS2

Lanseres: September/oktober

Sjanger: Action, plattform

Utvikler: Red Tribe

Utgiver: WB Interactive

I «Looney Tunes: Acme Arsenal» får du kontroll over sju figurer fra Looney Tunes-universet, inkludert legendene Daffy Duck og Snurre Sprett. Figurene er utstyrt med en rekke ACME-våpen og får utforske steder som oldtidens Egypt, Mars og Camelot. Wii-utgaven utnytter seg selvsagt av hele Wii-kontrolleren, både i kampsituasjon og kjøring.

Brothers in Arms: Double Time

Wii

Lanseres: 19. oktober

Sjanger: Action

Utvikler: Gearbox Software

Utgiver: Ubisoft Entertainment

«Brothers in Arms: Double Time» kombinerer en rekke spillbare oppdrag fra tidligere spill i serien, og lar deg spille som sersjantene Matt Baker og Joe Hartsock. En av nyhetene i dette Wii-spillet er at du kan gestikulere ved hjelp av Wii-kontrolleren for å gi lagkameratene dine ordre.

FIFA 08

Wii, PS3, Xbox 360, PSP, PS2, DS, PC

Lanseres: Oktober

Sjanger: Sport

Utvikler: EA Sports

Utgiver: Electronic Arts

Dette spillet trenger strengt tatt ingen videre presentasjon. Likevel finnes det noen nye funksjoner å glede seg over. I modusen «Be a pro» styrer du kun en av lagets 11 spillere. Dermed kan du perfeksjonere din måte å spille på. I Wii-utgaven finnes også en egen modus, «Footi Party», som betyr ekstra underholdning for Nintendo-fans.

The Simpsons Game

Wii, PS3, PS2, Xbox 360, DS

Lanseres: Oktober/november

Sjanger: Action Utvikler: EA Redwood Shores

Utgiver: Electronic Arts

I «The Simpsons Game», som for øvrig er arbeidstittelen på spillet, styrer man to av familiemedlemmene på hvert av de 16 brettene. Spillet starter med at den gule familien oppdager at de er fanget inne i et dataspill. Familien bestemmer seg for å gjøre det beste ut av situasjonen, og tar i bruk noen av godene ved å være i et dataspill, som for eksempel superkrefter.

Need for Speed ProStreet

Wii, Xbox 360, PS2, PSP, PC, PS3, DS

Lanseres: November

Sjanger: Racing

Utvikler: EA Black Box

Utgiver: Electronic Arts

«Need for Speed»-serien suser videre. Nytt av året er at er at eventuelle skader på bilen etter et fartsfylt krasj vil påvirke bilens kjøreegenskap. I tillegg er det selvsagt mulig å oppgradere bilen med mengder av ekstrautstyr, noe som er høyst nødvendig om du har planer om å knuse verdens beste gateracere.

NiGHTS: Journey of Dreams

Wii

Lanseres: November

Sjanger: Plattform

Utvikler: Sega

Utgiver: Sega

I «NiGHTS: Journey of Dreams» får du oppleve en fargerik verden hvor drømmer blir til virkelighet. Når drømmeverdenen Nightopia invaderes av mareritt må du på kreativt vis bekjempe disse. Ved hjelp av kontrolleren styrer du NiGHTS gjennom de omfattende spillområdene med avansert luftakrobatikk.

Agatha Christie: And then there were none

Wii

Lanseres: November/desember

Sjanger: Eventyr

Utvikler: AWE Productions

Utgiver: DreamCatcher

«And then there were none» er basert på romanen «Ten Little Indians», som regnes som en av de største klassikerne fra den britiske krimforfatterinnen Agatha Christie. Historien foregår på en øde øy, hvor en gruppe mennesker har fått invitasjon til et gjestehus av en ukjent vert. Når gjestene dør en etter en, er tiden inne for å avsløre morderen.

Mario & Sonic at the Olympic games

Wii, DS

Lanseres: Desember

Sjanger: Sport

Utvikler: Sega Japan/Tose

Utgiver: Sega/Nintendo

I desember er det duket for en aldri så liten sensasjon i spillverden. Nintendos Mario og Segas Sonic blir å finne i samme spill. I «Mario & Sonic at the Olympic Games» konkurrerer en rekke av de velkjente figurene fra de to spilluniversene i ulike sommeridrettsøvelser. Kanskje finner du ut hvem som er skarpest av Mario og Sonic?

Super Mario Galaxy

Wii

Lanseres: 4.kvartal

Sjanger: Plattform

Utvikler: Nintendo

Utgiver: Nintendo

«Super Mario Galaxy» er det første Mario-spillet til Wii. I spillet guider spilleren Mario rundt i verdensrommet på jakt etter de velkjente stjernene. Ved hjelp av kontrolleren på Wii kan peke ut spesielle steder på skjermen for å hjelpe Mario rundt. «Super Mario Galaxy» er det tredje Mario-spillet i 3D.

Kilder: gamer.no, gamefaqs.com, Wikipedia, eagames.com, atari.com, gamespot.com