Første muslim velges inn i Kongressen i USA

Minneapolis (NTB): Keith Ellison skriver historie når han om to uker blir den første muslimen som noen gang er valgt til Kongressen i Washington. Han stiller i en sikker demokratisk krets i Minneapolis.

Ellison toner ned de religiøse sider og trekker heller fram de politiske saker han kjemper for: Slutt på krigen i Irak, en nasjonal helseforsikring betalt av staten og større satsing på fornybar energi.Det er ingen tvil om at Ellison vil bli valgt etter at han sikret seg demokratenes nominasjonsvalg i kamp med mange sterke kandidater. Han stiller i en av de sikreste demokratiske kretsene i hele USA, en krets som Martin Olav Sabo har representert siden 1978. Kretsen har tradisjonelt vært dominert av innvandrere fra de skandinaviske land og Russland, men i de senere år er stadig flere spansktalende innvandrere og somaliere flyttet til denne kretsen.

Ellison er en ivrig forkjemper for disse nye gruppene, og han er dypt uenig i linjen som Representantenes hus har lagt seg på i spørsmålet om ulovlig innvandring. Han er rystet over reguleringene som «gjør hardt arbeidende innvandrere til lovbrytere». (©NTB)