KRISTIANSAND: — Han er ikke her. Jeg tror ikke han er i Sverige, men jeg vet ikke hvor han befinner seg, sier sentralborddamen ved avdelingskontoret til Cognition i Göteborg.

Finansakrobaten Christen Ager-Hansen kjemper mot kreditorene og tvangssalg av den forfalne skjærgårdsperlen på Lille Lyngholmen utenfor Lillesand.

— Et røverkjøp, uttalte finansakrobaten da han hadde kjøpt sin egen holme ytterst i havgapet utenfor Lillesand for 4,7 millioner kroner i 1999. Tyst

For andre dag på rad har det vært umulig å få tak i den tidligere selverklærte milliardæren, som på høyden av IT-boblen hevdet at han var Norges rikeste. Han skulle da etablere en it-bedrift i Lillesand med flere tusen arbeidsplasser.

Den svenske sentralborddamen opplyser et norsk mobilnummer til Ager-Hanssen, men det blir ikke besvart.

Også DN har prøvd å få fatt i Ager-Hansen uten å lykkes.

Men Ager-Hanssen skal ha blitt observert i Oslo i går kveld.

Telefonen blir heller ikke besvart ved henvendelse til avdelingskontoret av Cogniton i Oslo. Dette nummeret er felles for en rekke selskaper som Ager-Hansen eier, er styreleder eller daglig leder av. Eksempler er European Aviation AS, Filamentum AS og Leo Capital Partners AS.

Frist til 20. desember

Flere henvendelser til personer som sitter i styrene i selskapene til Ager-Hansen er nytteløse. Telefonene er enten ute av drift, eller man kommer bare rett til mobilsvar. Telefonene blir heller ikke returnert.

Ager-Hanssen har frist til 20. desember med å finne en kjøper til gjelden på 15 millioner kroner. Lykkes ikke han med det, kan det ende med tvangssalg av ferieparadiset.