Oslo (NTB-Arne Børcke og Kari Stokke Nilsen): Hun skal også ha hatt et kjærlighetsforhold som ikke falt i god jord hos familien, melder TV 2. Far, tre søstre og brødre med koner og barn skal ha bodd sammen i en rekkehusleilighet på Kalbakken.

Politiet hadde mandag ennå ikke formelt avhørt den siktede, og vet ingen ting om motivet. De hadde mandag kveld en uformell samtale med ham der de avklarte en del praktiske ting, men han var ikke i form til å bli avhørt.

— Vi har fått tillatelse til å innhente informasjon om ham, og har avtalt med hans forsvarer, Truls Dramer, at varetektsfengslingen holdes onsdag, sier politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo-politiet til NTB.

De tre søstrene, som ble 13, 24 og 27 år, sendes trolig til Pakistan for å bli begravet allerede denne uken, etter at obduksjonen er ferdig.

— Hvis politiet og sykehuset gir klarsignal, vil søstrene trolig bli sendt til Pakistan onsdag, sier styreleder Jalal Din i menigheten Ghousia Muslim Society i Oslo, som mandag besøkte familien for trøste og snakke om det praktiske etter hendelsen.

30-åringen som er siktet for å ha drept sine tre søstre på Kalbakken i Oslo, er på sykehus og bevoktes av politiet.

— Vi er ikke kommet noe lengre i å avdekke hva motivet kan være, sier Kristiansen.

Rundspørring

Etter at folk i området hvor drapene skjedde var ferdige på jobb mandag ettermiddag, foretok politiet en rundspørring.

— Vi håper både å komme i kontakt med noen som kan ha sett noe i forbindelse med selve drapene, men er også interessert i mer generelle opplysninger om familien, sier Kristiansen.

Området består av småhusbebyggelse, så det er ikke et uoverkommelig antall husstander som er aktuelle.

Resultatet av denne rundspørringen vil ikke være klart før tirsdag, etter at opplysningene er bearbeidet.

Avhør

Flere personer er avhørt etter drapene. To av ofrenes brødre lot seg avhøre allerede natt til mandag.

— De to var villige til å ta belastningen med å snakke med politiet. Selvsagt er det fint for oss å få opplysninger raskt, sier Kristiansen.

Det var en av de to avhørte brødrene som fant søstrene drept, og varslet politiet. Også flere andre personer er, eller skal bli avhørt.

Selv om politiet har siktet en person, gjenstår mye av etterforskningen. De drepte vil obduseres i løpet av mandag og tirsdag, og tekniske spor er innhentet.

Dersom den siktedes helsetilstand tillater det vil han avgi forklaring tirsdag.

Konfliktfylt

Familien har også tidligere vært preget av vold. De to eldste søstrene skal for få år siden ha blitt knivstukket av den eldste søsterens eksmann. Det skal da ha dreid seg om konflikter som følge av at enkelte i familien mente den eldste søsteren hadde blitt for norsk.

— I etterforskningen vil vi selvsagt være opptatt av slike opplysninger og tidligere konflikter, sier Kristiansen.

Menigheten planlegger en minnehøytidelighet i moskeen i Trondheimsveien, men det vil først skje etter at de døde er frigitt fra sykehuset. Skikken er at de døde skal i jorden så raskt som mulig.

Familien til de drepte jentene har foreløpig ikke bedt om bistandsadvokat. De avventer tilbudet til familiens overhode, de dreptes far, er tilbake fra Pakistan. Ifølge politiet er han trolig i Norge onsdag.

Groruddalen skole, hvor den yngste av jentene gikk, vil tirsdag være åpen fra 9-15, selv om det er