Totalt åtte personer er siktet for vold, ran og frihetsberøvelse i saken.

Det var tirsdag kveld i forrige uke at sivilt og uniformert politi slo til i en operasjon midt i Markens i Kristiansand.

I noen timer før hadde en 19-åring blitt holdt fanget og banket opp i en leilighet. Bakgrunnen var at han ikke kunne betale pengene han skyldte for narkotika.

Møtte på avtalt sted

Kidnapperne ringte til slutt opp faren hans. Etter det Fædrelandsvennen erfarer fikk han beskjed om å møte på et avtalt sted i Kristiansand sentrum.

Mot å betale 5000 kroner skulle han få se sønnen igjen.

Politiet ble imidlertid varslet og spanet på gruppa med kidnappere i Markens. Da faren hadde betalt pengene, slo politiet til og pågrep seks personer, ei jente og fem gutter mellom 17 og 25 år.

Ytterligere to menn ble pågrepet dagen etter.

Varetektsfengslet

Saken etterforskes fortsatt, og politiet i Kristiansand ønsker ikke å kommentere saken nå. Det er imidlertid ikke første gang de ser brutale metoder for å inndrive gjeld i narkotikamiljøet i Kristiansand.

— Vi har sett liknende saker i miljøet, og det er kanskje noe man ikke skulle tro foregikk her i byen. Men jeg blir ikke overrasket over at dette skjer, har etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen uttalt.

Fædrelandsvennen har tidligere fortalt om hvordan foreldre trekkes inn når barna ikke kan gjøre opp narkotikagjeld. Enkelte har blitt tvunget til å ta opp lån for å betale bakmennene.

Tre av de siktede er varetektsfengslet i kidnappingssaken: En 19-åring i ei uke, en 25-åring og en 31-åring i to uker.

Offeret på 19 år ble ikke alvorlig skadet, men er svært preget av saken, har politiet opplyst.