Familien Åsbø har bestemt seg. Nå gleder en heldig familie seg til drømmeferien på Jæren.

Vi har tidligere i uken skrevet om familien som ville gi bort en helopplevelsespakke til en familie som trengte det mens de selv er på ferie: Hus, lån av bil og diverse opplevelser som surfekurs, inngangsbilletter til lekeland og restaurantbesøk.

LES OGSÅ:

— De sa det var som å vinne i Lotto

Familien Åsbø inspirerer andre

Da Kristine Åsbø ringte, klokken halv tolv onsdag kveld, var det en familie som fikk en overveldende beskjed:

— Vi har bestemt oss for at det er dere som får låne huset og bilen vår mens vi er på ferie.

— Dette er jo helt fantastisk, det er så overveldende at det er vanskelig for oss å forstå at det skjer, forteller moren i den heldige familien.

Hadde ikke tenkt å prøve

For familien, som ønsker å være anonym, var dette eneste mulighet til å reise på ferie i år. Mor i familien kom over annonsen fra familien Åsbø etter et tips fra sin egen mor.

— Vi så annonsen første gang sent på tirsdag kveld, og det var egentlig ikke i våre tanker å gjøre noe med det, sier mor i familien.

Etter å ha gått noen runder med seg selv, fant hun ut at det ikke ville skade å sende inn noen ord om hvorfor de kunne tenke seg å feriere i familien Åsbøs hus på Jæren.

Kristine Åsbø Foto: Langset, Kristine Grue

— Det var selvfølgelig sårt å utlevere seg selv, og jeg tror alle som har tatt kontakt med familien Åsbø har gått noen runder med seg selv og svelget mye stolthet. Men for oss så var det til syvende og sist hensynet til barna som gjorde at vi svarte på annonsen, sier moren.Dermed bestemte hun seg for å sende noen ord om familiens situasjon. Hun fikk det hun beskriver som flott respons fra Kristine Åsbø og mannen. Etter utveksling av noen eposter kom den endelige beskjeden: Vi har valgt dere.

— Hadde det ikke vært for familien Åsbø, så hadde det blitt hjemmeferie på oss i år, sier moren.

Omsorgsfull familie

Hun angrer ikke på at hun tok kontakt med familien Åsbø, men forteller at det tok litt tid før de bestemte seg for å gjøre det.

— Det er mange familier som står i en vanskelig situasjon, som gjør det uaktuelt å reise på ferie. Og da kommer jo disse tankene... Hva er sjansen for at vi blir de heldige? Og hva gjør at vi fortjener dette mer enn andre familier? sier moren i den heldige familien.

- Hva tenker du om at de låner bort hus og bil, og har satt sammen en opplevelsesferie på Jæren?

— Det er så utrolig storhjertet av familien Åsbø å gjøre dette for en fremmed familie. De viser omsorg og medfølelse, og viser at de har et stort hjerte. Og det hadde jeg ment også om noen andre hadde fått denne muligheten. Til syvende og sist handler dette om at en familie hjelper en annen, sier moren.

- Hva betyr dette for dere?

— Det betyr at barna våre skal kunne komme tilbake på skolen uten å føle seg utenfor når alle de andre barna forteller om sin ferie. At de skal ha en sommeropplevelse som de kan fortelle om, heller enn å falle utenfor, sier moren i familien.

Skal ta vare på muligheten

Hun håper flere tar lærdom av det familien Åsbø har gjort.

— De viser oss stor tillitt, og vi skal sørge for at alt er i den skjønneste orden når vi reiser fra Jæren etter ferien. Vi håper å vise at de har gjort det rette ved å tilby dette til fremmede mennesker, slik at de har lyst til å gjøre det igjen og slik at kanskje andre får lyst til å gjøre noe lignende for andre, sier moren i familien.

Hun lover at familien skal gjøre det beste ut av ferien på Jæren.

— Sånn kan vi vise vår takknemlighet, ved å ha en flott tur og en fantastisk ferie. Og jeg er helt sikker på at det blir en fantastisk sommer både for store og små, sier moren.