Kroatia knuste håpet om at Norge skulle bli EM-klare lørdag allerede etter halvannet minutt i oppgjøret mot Bulgaria. Gjestene var ikke med fra start i det hele tatt og pådro seg et tidlig baklengsmål.

Da Kroatia fikk frispark, sov bulgarerne i timen. Luka Modric lobbet ballen fint fram til Ivan Perisic, som satte inn 1-0 alene med keeper foran tomme tribuner. Kroatene har fått straff fra UEFA etter at et hakekors var tegnet i gresset under hjemmekampen mot Italia tidligere i kvalifiseringen.

Vertene kontrollerte oppgjøret resten av omgangen, og like før pause gjorde de akkurat som de ville. Nikola Kalinic flikket ballen til Ivan Rakitic som enkelt lagde 2-0 tre minutter før pause.

Bulgarerne var aldri i nærheten av å true Kroatias mål. Da Kalinic satte inn 3-0 etter et herlig innlegg fra Perisic, var alt håp om et kroatisk feilskjær borte. Kroatia fikk innbytter Duje Cop utvist ett minutt før full tid.

Skal Norge være sikker på å ta annenplassen i gruppe H, må laget slå Italia tirsdag. Med tap mot italienerne må Kroatia tape sin kamp mot Malta samme dag om det skal bli direkte plass i EM for Per-Mathias Høgmos menn. (©NTB)