Mens Malmö allerede er halvveis i den svenske sesongen, spilte Salzburg sin første tellende kamp på to måneder i helgen. Det ble ingen suksess, for borte mot nyopprykkede Mattersburg tapte de 1-2. Klubben, som er sponset av Red Bull, har satset svært hardt på å nå mesterligaens gruppespill de siste årene. Seks av de sju siste sesongene har de vunnet serien, men hver gang har de snublet i mesterligakvalifiseringen. Også da de ble nummer to i serien fikk de en sjanse i mesterligaen, uten at det gikk bedre da.

— Jeg håper de blir skitnervøse av det. De er veldig presset, enda mer enn i fjor. De kommer til å bli minnet på det hele tiden. Jeg tror de tenker på at de har misset sju år på rad, sier Hareide.

I fjor var nettopp Malmö for sterke. Fenerbahçe har også vært deres overmenn, mens tapene mot israelske Hapoel Tel Aviv (2010) og Dudelange fra Luxembourg i 2012 har vært de mest overraskende.

Norske Valon Berisha spilte én omgang mot Mattersburg, mens Håvard Nielsen ikke var i troppen. Salzburg spiller hjemme i første kamp onsdag, slik de gjorde da lagene møttes i 2014. (©NTB)