Detet skiltet er skrudd opp på Bård Breiviks skulptur. Foto: Cecilie Nissen

— Jeg leste om dette her i Fædrelandsvennen i morres, så jeg ruslet ned for å se hva dette var for noe, sier driftsleder i Kristiansand parkvesen, Kurt Tange Jensen.

Han snakker om bronseplaketten som torsdag kveld ble observertstikkende ut fra Bård Breiviks store skulptur foran Kristiansand domkirke. Denne satte sent torsdag til dels fyr på facebookveggen til Cecilie Nissen, som er daglig leder i Kristiansand kunsthall.

Detet skiltet er skrudd opp på Bård Breiviks skulptur. Foto: Cecilie Nissen

"Noen syntes visst det var en god ide å skru fast et skilt om Domkirkens historie på skulpturen til Bård Breivik på torget i Kristiansand," skrev Nissen idet hun la ut et bilde av skiltet som pekte ut fra toppen av skulpturen. Flere av Facebookvennene hennes fulgte opp med karakteristikker som "vandalisme av verste merke", og "straffbart".Fædrelandsvennen rakk sent torsdag kveld å skrive om saken:

— Noen tipset meg om dette, så dro jeg ned for å ta et bilde. Jeg trodde i det minste at skiltet informerte om skulpturen, men neida. Det var om Domkirkens historie, opplyste Cecilie Nissen til Fædrelandsvennen. Hun kunne også opplyse at hun "ikke trodde sine egne øyne", da hun så skiltet.

Fredag morgen kunne imidlertid parkvesenets Tange Jensen avsløre det hele som en "practical joke". Han fisket ned skiltet som viste seg å ligge løst oppe på skulpturen før han satte det opp mot veggen på Domkirken. Skiltet skal tidligere ha stått på bakken.

— Jeg står like ved skiltet nå. Jeg skal gå bort til det og se hva det står på det. Jo, det ser ut til at det er satt opp av Fylkeskonservatoren i Vest-Agder og Agder og Telemark Bispedømmeråd. Det var ei litt artig greie dette her, og jeg tenkte da jeg leste om det at det nok ikke er så galt som det ser ut til, humrer Kurt Tange Jensen.

Cecilie Nissen sier dette:

— Først lurte jeg på om dette kunne være en satirisk skiltplassering fra teknisk etat for å fyre opp kulturlivet, men nå viser det seg at det bare er tradisjonell vandalisme. Det er flott at de reagerte så raskt, og nå har de jo også lovet å fjerne taggingen på skulpturen, sier Nissen.