Malaysiske myndigheter fastholder at samtalen ikke viser noe unormalt. Samtidig viser utskriften at det siste som ble sagt i cockpiten før flyet forsvant fra radaren, ikke var «All right, god natt», slik det tidligere er blitt meldt. I stedet var meldingen fra en av pilotene noe mer formell: «God natt, Malaysian 370».

Justeringen av de siste ordene som ble fanget opp fra flyet, vil trolig forsterke kritikken mot malaysiske myndigheter. Unøyaktigheten gir enda en gang inntrykk av kaos og manglende oversikt.

— Det er ingen tegn til at det var noe unormalt i samtalen, sa fungerende transportminister Hishammuddin Hussein tirsdag, uten å forklare hvorfor de siste ordene nå er endret. Han føyde til at etterforskere jobber med å bekrefte at de siste ordene kom fra annenflygeren, slik man tidligere har antatt.

Hele utskriften ble tirsdag lagt ut på nettet av blant annet Sky News. Samtalen startet om lag et kvarter før takeoff i Kuala Lumpur og ble altså avsluttet etter at flyet hadde vært på vingene i om lag 40 minutter.

Minutter etter den siste radiomeldingen fra cockpiten, ble flyets kommunikasjonssystemer skrudd av. I stedet for å fortsette mot Vietnam og Beijing, endret flyet retning og fløy tilbake over Malaysia med kurs for Indiahavet, ifølge data fra militære radarer og satellitter. (©NTB)