— Vi var tøffe på chat, men ikke i virkeligheten. Det kan alle bekrefte. Det var forbudt og spennende. Det var en lek, sa den tidligere politimannen (42) da han forklarte seg for Agder lagmannsrett tirsdag ettermiddag.

Mannen er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen hjelpeløs på Brevikbrua natt til 3. august 2013, noe han ble dømt for i Nedre Telemark tingrett i fjor høst.

Da saken gikk for tingretten, var det avgjørende for domspremissene at 42-åringen og den åtte år eldre mannen hadde et seksuelt forhold. I lagmannsretten er mannen åpenbart forberedt på å bekjempe en slik virkelighetsoppfatning i håp om å svekke indisierekken som ble avgjørende i tingretten.

Han hevder nå at Linn Madelen Bråthen løy til venninnene sine om at han var seksuelt pågående, at deler av fakta som blir brukt til å underbygge dette er logisk umulig og at chatteloggene «bare er ord» og «forbudte fantasier».

— Når jeg ser dette utenfra selv, kan jeg godt forstå at det kan framstå som om vi hadde et seksuelt forhold. Det kan leses som om vi begge ønsket sex, men jeg ønsket ikke sex med Linn, sa 42-åringen. (©NTB)