Bakgrunnen for klagen er påstandene politisk redaktør Harald Stanghelle framsatte om First House i en kommentarartikkel onsdag, basert på det han selv kaller «ubekreftede rykter», opplyser First House.

Aftenposten har brutt bestemmelsene i pressens Vær Varsom-plakat om kritisk kildebruk (punkt 3.2) og om samtidig imøtegåelse (punkt 4.14), mener kommunikasjonsbyrået.

I en kommentar skrevet av Stanghelle ble First House-medarbeider Morten Wetland denne uka omtalt som en mulig aktør i en svertekampanje mot Thorbjørn Jagland. Bakgrunnen var en kronikk Wetland hadde på trykk i Dagens Næringsliv onsdag 14. mai.

— Stanghelle viderebringer ubekreftede rykter som er uriktige og skadelige. First House har ikke vært engasjert av Kina eller «kinesiske interesser». Selskapet har heller ikke hatt noe oppdrag knyttet til å sverte Thorbjørn Jagland eller påvirke sammensetningen av den norske Nobelkomiteen, sier administrerende direktør Per Høiby i First House.

— Vi mener det er brudd på god presseskikk å fremsette slike grove påstander i form av udokumenterte rykter, fortsetter han. (©NTB)