Styret i Oslo fotballkrets behandlet saken mandag, og den endelige avgjørelsen tas på neste styremøte. Før det skjer, gis Hussain en mulighet til å komme med en skriftlig uttalelse, opplyser Norges Fotballforbund.

Fotballkretsen skriver i begrunnelsen at Hussain har vedkjent seg uttalelser som «ved bruk av brutale ord og språkbilder, i det minste er egnet til å fremkalle betydelig usikkerhet og ubehag hos spillere og lagledere, uansett om dette må ha vært tilsiktet eller ikke, særlig for jøder og andre ikke-muslimer, homofile, kvinnelige fotballspillere og personer med bakgrunn fra eller nærstående i norsk militær tjeneste i utenlandsoperasjoner».

Styret mener også at Hussain har kommet med utsagn som er i strid med synet på likestilling mellom kjønnene i norsk fotball og også uttalelser som gjør at spillerne ikke har den nødvendige tillit til hans upartiskhet som dommer.

I en pressemelding sier Ubaydullah Hussain at han er overrasket over avgjørelsen, skriver VG.

«Jeg kommer til å gå videre med denne saken da jeg mener at jeg ikke har brutt noen retningslinjer, ei heller er jeg straffedømt i norsk rett. Jeg synes det er merkverdig at man kan ha vært leder for Klanen (VIF supporterklubb), og i dag dømme i Tippeligaen, mens som tidligere leder for Profetens Ummah så blir man nektet å dømme», skriver han. (©NTB)