— Det er såpass mange teknisk gode spillere på dette laget at selv om de er unge begynner å få en viss rutine. Tre av dem har til og med landslagserfaring, sier Jostein Olimstad, trener i Dristug, men som var med som spiller i helgen.

Over tre kamper under opprykkshelgen i Oslo, var det ingen som klarte å slå Aust-Agder-laget Dristug fra Åmli - ikke engang i ett sett. Dermed er laget tilbake på Norges nest øverste nivå.

— Det var veldig moro. Guttene spilte veldig bra. Flere av settene var jevne, men vi klarte å dra i land alle. Det var sterkt, sier Olimstad.

Har vært i eliteserien

I 2004 trakk Dristug laget sitt fra eliteserien, etter tre sesonger på det øverste nivået.

— Vi hadde et ganske bra lag, med spillere fra hele Sørlandet. Nå vil vi i første rekke være en rekrutteringsarena for de unge spillerne som kommer opp her i området - ha en lokal tilhørighet, sier Dristug-treneren, og fortsetter:

— Det er et veldig bra nivå i 1. divisjon. Nå har vi to lag, både her og i Kristiansand, i 1. divisjon, så nå ligger det mye bedre til rette for unge, fremmadstormende spillere.

Både Stod og BSI ble slått 3-0 i gruppespillet, og dermed ble Dristug gruppevinner og fikk plass i semifinalen. Der møtte austegdene Oldenborg som ble slått med settsifrene 25-21, 28-26 og 25-20. ## Finalen ble ikke spilt

I finalen skulle sørlendingene møtt BK Tromsø 2, laget som har et førstelag i eliteserien. Men kampen har, ifølge kampoppsettet på Norges volleyballforbunds nettside, aldri blitt spilt. Det er fordi tre lag rykket opp, og det vil si at begge finalelagene gikk rett opp. Det samme gjorde Stod, som slo Oldenborg i kampen om 3.-plassen.

— Det var satt opp på forhånd at den finalen ikke skulle spilles, siden begge lagene allerede var opprykksklare. Vi kunne jo spilt kampen, men flere av guttene ville heller bruke tiden til å trene sandvolleyball nå som den sesongen er i gang, sier Olimstad, som spilte sammen med sønnen Martin i helgens opprykksturnering.

— Ja, så nå er ringen sluttet. Men jeg kommer til å være med videre, som trener, å følge han opp videre. Jeg har også en datter som er med i klubben, sier Jostein Olimstad.