Cheruiyot tok sølv på samme distanse i London-OL, men fredag klatret hun til topps og endte Etiopias seiersrekke (tre strake gull) på 5000-meteren. Vinnertiden 14.26,17 var olympisk rekord.

Sølvmedaljen gikk til en annen kenyaner, Hellen Onsando Obiri, mens Almaz Ayana sørget for at Etiopia fikk med seg en medalje også i 2016. Det var lenge Ayana som ledet løpet etter at hun hadde stukket litt fra konkurrentene etter omtrent fire runder på olympiastadion, men hun ble løpt inn på slutten og endte 7,42 sekunder bak vinneren.

Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde et sterkt løp, satte personlig rekord med 14.57,53 og tok 7.-plassen i finalen. Hun hadde løpt på fjerde beste tid i kvalifiseringen, men da gikk det 20 sekunder saktere.

Prestasjonen var Grøvdals beste i OL. Hun ble slått ut i forsøket på 5000 meter i London for fire år siden. (©NTB)