Eirik Bakke er ikke ønsket lenger i Leeds. Eirik Bakke er ikke ønsket lenger i Leeds. Foto: Foto: Dogotalsport

Uønsket i Leeds - åpner for Brann

<p><strong>BERGEN:</strong> Eirik Bakke så frem til å spille resten av sesongen i Leeds. Så kom sjokkbeskjeden om at han ikke er ønsket i klubben.</p>

Nå er 28-åringen på klubbjakt.

– Jeg har mest lyst til å fortsette i utlandet, men jeg har aldri avvist å spille for Brann. Det hadde vært morsomt å bli seriemester i Norge, sier Bakke.

Fra helt til «helt ute»

Tirsdag var han banens beste og ble matchvinner da Chester City ble slått 1-0 i cupen. Samme dag sa han til lokalavisen at han så frem til å spille resten av sesongen for de hvite.

Men dagen etter ringte agent Rune Hauge med en sjokkerende melding.

– Han hadde fått en telefon fra sekretæren til styreformann Ken Bates. Beskjeden var at de ikke hadde råd til å betale lønningen min, og at jeg ikke kom til å få spille flere kamper, sier Bakke, som dro hjem til Sogndal på en ukes ferie.

– Dette er et skittent spill om penger. Det er merkelig at jeg ikke skal få spille kamper slik at jeg kan få vise meg frem til interesserte klubber, sier han.

– Kan bli i Leeds

Agent Rune Hauge jobber med å finne en ny klubb for Bakke, men han er langt fra sikker på at det blir en overgang.

– Problemet er at det må være en klubb som kan tilby ham en like god kontrakt som den han har i dag, sier Hauge.

– Er det overhodet aktuelt for ham å bli i Leeds?

– Ja. Hvis de synes det er bedre å betale lønnen til en spiller som ikke spiller, så får det være deres valg. Vi kan ikke gardere oss mot irrasjonelle handlinger, sier han, med klar adresse til klubbledelsen.

Trener med Sogndal

Leeds har fått en svak start på sesongen, og selv om laget vant 1-0 i går, står de med fattige syv poeng på fem kamper. Bakke har på sin side hatt stor fremgang etter kneskaden, og nærmer seg toppformen.

Men manager Kevin Blackwell har fått klar beskjed fra styreformannen om at Bakke ikke skal brukes.

– Det er frustrerende. Jeg kommer nok til å trene litt med Sogndal denne uken, men det viktigste for meg nå er å få spille kamper, sier Bakke.

– Vet du om andre klubber har vist sin interesse?

– Nei, og jeg har sagt til Rune (Hauge) at jeg ikke vil vite om noe før det kommer et konkret tilbud.

– Dårlig timing

Tekstmeldingene har tikket inn etter at navnet hans ikke var å finne i startoppstillingen i gårsdagens borteoppgjør mot Sheffield Wednesday.

– Det er mange som spør om jeg er skadet, men jeg er i topp form, jeg, sier Bakke.

– Jeg forstår at klubben sliter økonomisk, men styreformannen visste om kontrakten min da han tok over her. Dette kom opp på et veldig ugunstig tidspunkt, sier han.