Lerkendal (adressa.no): Hellands frispark etter 69 minutter, var det nærmeste lagene kom nettkjenning i 0-0-kampen på Lerkendal. 23-åringen fikk klokketreff fra 35 meter, men tverrliggeren hindret en etterlengtet scoring for hjemmelaget.

— Det var et veldig bra treff, men akkurat nå ergrer jeg meg over at jeg stjal en meter. Hadde jeg ikke gjort det, ville ballen ha duppet på riktig side av tverrliggeren, det er jeg sikker på, sier Helland.

Flere gode muligheter

Allerede etter syv minutter, kunne Helland tegnet seg på scoringslisten. Et innlegg fra Mike Jensen, fant hemnværingen mutters alene mellom Alexander Mathisen og Aleksander Solli. Fra tolv meter satt han ballen midt på keeper med feilfoten.

— Det er den største sjansen jeg har, og den skal sitte. Jeg avslutter med høyrefoten, men bør selvsagt score på den. Jeg burde ha scoret to-tre mål og kunne hatt hattrick. Men det er bare å beklage at jeg ikke setter den i dag, sier Helland.

Byttet ut

Rosenborg dominerte banespillet og skapte bortimot tosifret antall sjanser mot et lavtliggende Hønefoss. Pål André Helland ble matchvinner mot Sandnes/Ulf og sist borte mot Sarpsborg. Derfor var det mange som stusset da en sjanseskapende Helland ble erstattet av Jørgen Skjelvik.

— Vi hadde to spisser i boksen, men slet med å komme rundt på kantene. Derfor byttes både Tobias Mikkelsen og Pål André Helland ut i dag. Det ble ikke nok innlegg, og derfor kom Jørgen Skjelvik og Jon Inge Høiland inn. Sånn i ettertid tenker jeg at jeg ville ha gjort det samme om igjen, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Det er aldri artig å bli byttet ut, men jeg stoler på at Perry gjorde det riktige valget. Han har gjort oss om fra et bronselag, til å være et lag som kjemper om gullet. Derfor vil jeg ikke stille spørsmålstegn ved at han gjør det riktige, sier Helland