De siste to finalerunden av den gjeveste klubbturnering i verden ble trukket i Nyon fredag. Og slik skal semifinale spilles:

  • FC Barcelona (Spania) — Bayern München (Tyskland)

  • Juventus (Italia)- Real Madrid (Spania)

Det betyr at Bayern-sjef Pep Guardiola møter gamleklubben Barcelona, en klubb han vant Champions League med to ganger som manager.

— Det blir en enorm kamp. Vi setter pris på at vi begynner med hjemmekamp. Vi skal forsøke å komme til kampen så godt forberedt som mulig, sa Barcelona-ambassadør Ludovic Giuly under fredagens trekning i sveitsiske Nyon fredag ettermiddag.

Kan få revansje

For Barcelona blir oppgjøret en mulighet til å revasjere ydmykelsen mot Bayern i semifinalen for to år siden. Den gang tapte Barcelona 0-7 for det tyske storlaget over to kamper.

— På tirsdag spilte vi en av de beste førsteomgangene i mesterligaen noen gang. I semifinalen må vi være på samme nivå i begge kampene for å slå Barcelona, sa Paul Breitner etter trekningen ifølge NTB.

Samtidig unngår de spanske rivalene Real Madrid og Barcelona hverandre, noe som betyr at vi kan få Él Clasico-oppgjør i selve finalen.

– Tøff semifinale

Da må i så fall Barcelona knekke Guardiola og Bayern München, samtidig som Real Madrid beseirer Juventus.

– Det blir en tøff semifinale og det er en ære å være her. Hvis noen av våre skadede spillere kommer tilbake, vil det være viktig for oss. Det blir en spennende kamp mot den italienske seriemesteren, sier den gamle storscoreren Emilio Butragueño som representerte Real Madrid på UEFA-trekningen.

De første semifinaleoppgjørene spilles 5. og 6. mai. Returkampene spille en uke senere. Selve finalen går på Olympiastadion i Berlin 6. juni.

Semifinalene i Europa League ble også trukket. Slik skal semifinalene spilles:

Napoli (Italia) - Dnipro (Ukraina)

Sevilla (Spania) - Fiorentina (Italia)

Se høydepunktet fra Real Madrid - Atletico Madrid:

Se høydepunktene fra Barcelona — Paris Saint-Germain: