Larvik skal for første gang være med på nyvinningen Final4, som ble introdusert på damesiden i fjor. De fire beste lagene i Champions League møtes i Budapest 9. og 10. mai, med semifinaler lørdag og bronsekamp og finale søndag 10. — Vi har ikke møtt noen av disse lagene i år, så det er vanskelig å si hvem vi helst ville møte i semifinalen, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad diplomatisk da han ble intervjuet på EHF TV etter trekningen. Det er imidlertid ingen hemmelighet at de fleste i LHK ønsket seg Dinamo-Sinara.

— Det er selvfølgelig en fordel av vi ikke har tapt noen kamper denne sesongen. Det gir selvtillit, men ingen arroganse. Vi vet at vi må jobbe hardt for å vinne, og Dinamo-Sinara har imponert på bortebane, sa Larvik-sjefen, som hadde med seg Karoline Dyhre Breivang til Budapest.

— Skal vi vinne Champions League, må vi slå alle, sa "Karo", som på podiet ikke ville rangere lagene.

41 kamper uten tap

Trekningen ble foretatt på Moholy-Nagy-Universitetet tirsdag formiddag. Det ga oppsettet Larvik-Dinamo-Sinara og Vardar-Buducnost. Hvilken av dem som skal spilles først blir bestemt når TV-forhandlingene er unnagjort.

Buducnost fra Montenegro var i finalen i fjor, men tapte da mot Györ med Heidi Løke og Katrine Lunde. Denne sesongen har Györ var hardt rammet av skader og kom ikke til finalehelgen.

Vardar fra Makedonia startet sesongen litt famlende og ble bare nummer tre i sin gruppe i hovedrunden, bak Buducnost og Dinamo-Sinara. Med 24-18 og 27-27 mot Györ i kvartfinalen sikret Vardar seg semifinale og viser nå sterkere takter.

Dinamo Sinara kom til semifinalen etter å ha tapt 23-25 mot Baia Mare og Camilla Herrem i bortekampen, men vant 30-25 hjemme. Lagets stjerner er Anna Kosjetova og Olga Akopia med henholdsvis 86 oh 76 mål i Champions League.

Nora Mørk & co. møtte forøvrig Baia Mare i hovedrunden og vant 24-23 borte og 31-26 hjemme.

Larvik har imponert gjennom både puljespillet og hovedrunden, og i kvartfinalen ble tyske Thüringer utklasset i hjemmekampen i Arena Larvik.

Larvik er ubeseiret denne sesongen og satser på å gjenta suksessen fra 2011 da spanske Itxako ble slått i finalen i Champions League.