Serieleder Barcelona tok helgens første stikk i den spanske gullstriden da bynabo Espanyol ble slått 2-0 lørdag.

Som vanlig var det angrepstrioen Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez som var avgjørende for seieren.

Neymar satte inn kampens første mål i det 17. minutt etter at Messi og venstreback Jordi Alba hadde gjort forarbeidet. Åtte minutter senere scoret Messi selv etter pasning fra en offsideplassert Suárez.

Målet var argentinerens 36. seriemål denne sesongen. Det skulle også vise seg å bli kampens siste. Alba ble tvilsomt utvist etter 54 minutter, uten at det satte laget i virkelig trøbbel.

På overtid ble også Espanyols Héctor Moreno utvist.

Barcelona-trener Luis Enrique hyllet sitt lag for den sterke første omgangen.

– Laget fortsetter å vokse, og dette var vår beste førsteomgang totalt sett. Vi hadde mye ballbesittelse på deres halvdel og presset veldig godt, sa treneren.

– Vi kommer til å vinne kampene om vi spiller slik. I annen omgang hadde vi ikke problemer selv om vi spilte med ti mann.

Fem poeng

Real Madrid spiller sin kamp denne runden borte mot Celta søndag. Før den er laget fem poeng bak erkerival Barcelona.

På papiret har Real Madrid vanskeligst program i innspurten.

– Det ser slik ut, men vi må prestere i hver kamp. Vi må vise samme innstilling som i dag i hele innspurten. Vi vet alle at kampene som kommer blir vanskelige, sa Luis Enrique.

Laget er også klar for semifinale mot Bayern München i mesterligaen og for spansk cupfinale mot Athletic Bilbao.

Atlético-seier

Atlético Madrid reiste seg lørdag etter mesterligatapet mot byrival Real og utklasset Elche 3-0. Antoine Griezmann scoret to ganger og er mestscorende franskmann i en La Liga-sesong med 22 scoringer.

Raul Garcia scoret også for Atlético, som strammet grepet om 3.-plassen og er sju poeng foran Valencia iallfall til sistnevnte har møtt Granada mandag.