Lillestrøm er ett av lagene som kan skape trøbbel for de antatt beste denne sesongen. Anført av en evigung midtstopperkoloss på utgående kontrakt.

— Det er ingen selvfølge at Lillestrøm skal være et topplag hvis du ser på størrelsen på klubben og økonomi. Men med en maks sesong kan vi være der og kjempe om medalje. Det kan skje denne sesongen , sier mannen med over 350 eliteseriekamper for LSK.

Frode Kippe, en bauta i midtforsvaret til Lillestrøm siden 1997, kun avbrutt av et opphold i England. Foto: NTB Scanpix

Aftenposten tror Kippe & co. kan være med rett bak de aller beste denne sesongen. Vi tror Åråsen-publikumet kan se frem til en sesong med mye å juble for. Lånet av Strømsgodset-eide Bassel Jradi kan bli viktig for «Kanarifuglene». Forsvaret ser bra ut, og midtbanen er også veldig spennende. På topp vet hurtige kraftpakken Fred Friday hvor målet står (11 seriemål i fjor). Det samme gjør Erling Knudtzon (10 seriemål i fjor). Aftenposten tror Lillestrøm blir nummer fem i år.

Sjekk hele vår nedtelling nederst i saken.

Kippe var Liverpools eiendom, lånt ut til Stoke, da LSK ble nummer to i 2001. Ingen seriemedalje på kapteinen. Det eneste han har fra sine mange år i klubben, er cupgullet fra 2007. Kippe vil ha mer.

— Det er litt lite med ett cupgull etter alle de årene. Det har vært nesten følere ganger. Men vi trenger å vinne noe snart. Hele byen, klubben og supporterne trenger det. Men vi varierer. Skader er et stikkord der. Får vi kontinuitet med dette laget, så kan det bli veldig bra. Det bor mye i oss. Men det er mange faktorer som spiller inn. Man vet liksom aldri helt hvordan det blir, sier veteranen.

Millionkjøpenes tid er forbi

— Det er vel snart bare Åråsen og jeg som er igjen fra da jeg debuterte her. Det har vært mye utskiftninger. Ikke mange spillere blir her veldig lenge. Innimellom må vi selge for å overleve. Men vi har ikke så mye valg. Vi har måttet se på hvordan vi kan drive et billigst mulig topplag. Det var en periode hvor vi kunne handle spillere til syv-åtte millioner. Den tiden er forbi. Nå handler det om å utvikle unge spillere her. Selv om vi gjerne skulle hatt den friheten til å hente spillere som vi hadde en periode.

Kippes kontrakt med de gule fra Romerike går ut etter sesongen. 38-åringen har imidlertid ingen planer om å gi seg.

— Jeg har ikke lyst til å slutte bare på grunn av alder. Så lenge jeg holder meg skadefri, henger med ungguttene på trening og er motivert, så ønsker jeg å fortsette i Lillestrøm. Det frister veldig å være med på dette som er på gang nå. Jeg trives veldig godt med fotball nå, det er kjempegøy, og motivasjonen er sterkere nå enn på flere år.

Unngått skademarerittene

Det er blitt noen arr og sår. Men Kippe har vært skånet for de verste skadene. Det er ganske imponerende gitt hans tøffe og kompromissløse stil. Hemmeligheten?

— Jeg tror det har med en allsidig oppvekst å gjøre. Jeg holdt på med mye forskjellig da jeg var ung, og da jeg først fikk muligheten i toppfotballen var jeg på en måte gjennomtrent. Og så har jeg vært heldig. Jeg har unngått for eksempel kneskader og ankelskader. Det er blitt noen bruddskader her og der, men jeg har sluppet billig unna. I de 20 årene jeg har spilt så har jeg vel vært ute i seks uker sammenhengende på det meste.

Han nærmer seg karriereslutt for hvert år. Da handler det om å få mest mulig ut av det han har til rådighet.

- For meg handler det ikke om å bli så mye bedre på så mange områder. Det handler om å holde ting i gang. Jeg er veldig nøye på å trene slik at jeg bevarer hurtigheten i kroppen. Og hvile er viktig, selvsagt. Men jeg har også behov for å være med på flest mulige fellestreninger , sier Kippe.

Syretesten for Lillestrøm denne sesongen blir våren. Med serie- og cupkamper på løpende bånd i april og mai får den tynne LSK-stallen kjørt seg.

— Er vi dyktige der, kan dette bli veldig bra.