I dag presenterte Norsk Toppfotball tilskuertallene for årets sesong på de to øverste nivåene. Tallene viser en nedgang på 3,67 prosent i forhold til i fjor for lagene i eliteserien. I divisjonen under har man opplevd en oppgang på 45,5 prosent, som skyldes at Brann har hatt et svært høyt snitt for å være på det nivået.

For AaFK sin del endte tilskuersnittet på Color Line stadion på 6696. Det er en nedgang på hele 11,92 prosent, og det betyr at AaFK har mistet litt over 900 tilskuere i forhold til i 2014-sesongen. AaFK er den klubben som har størst nedgang i eliteserien. Bodø/Glimt hadde nest størst nedgang med 5,86 prosent, og i tillegg har Sarpsborg 08, Molde og Haugesund hatt en nedgang i tilskuersnittet i 2015-sesongen.

— Jeg er usedvanlig glad og stolt over at vi har hatt en stigning mot slutten av sesongen. Det viser at det er en stor interesse for AaFK på Sunnmøre, for vi føler at trenden har snudd. Nå velger vi å se framover og planlegge for 2016-sesongen, sier arrangementssjef Øyvind Vebenstad til smp.no.

- Vi skal begeistre

Den alltid optimistiske Vebenstad liker selvsagt ikke nedgangen, men han tror Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft kan bidra til at tilskuertallet øker neste sesong.

— I går lanserte vi en appell om at samhold gir styrke og sammen for Sunnmøre. Vi skal etter beste evne forsøke å begeistre og sørge for at Color Line stadion blir en plass folk kan møtes i helgene. Vi ser konturene av noe spennende som Trond og Karl Oskar holder på å bygge opp sammen, sier han.

AaFKs dårligst besøkte hjemmekamp var mot Tromsø i 4. serierunde. Den gangen kom det «kun» 5655 tilskuere, noe som er tidenes laveste tilskuertall i en seriekamp på Color Line stadion. Den best besøkte hjemmekampen var mot Rosenborg søndag med 8287 tilskuere.

— Vi har et klart håp om oppgang neste neste sesong, men det er over 100.000 som har sett kamper på stadion i år. Det viser at det er mange som har et stort hjerte for AaFK, men det er nok også mange som har sittet litt på gjerdet, sier Vebenstad.

I 1. divisjon kan Hødd glede seg over et tilskuersnitt på 2067. Det er en oppgang på hele 38 prosent sammenlignet med i fjor.

— Jeg vil trekke fram Hødd. Det bor vel fire-fem tusen mennesker i området der og de har et snitt på 2067 tilskuere per kamp. Hødd har en ny stadion og stor oppslutning, så det er imponerende administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til Nettavisen.