Barcelona fikk slite borte mot Sporting Gijón, men Adrianos scoring etter 11 minutter var nok til å sikre tre poeng og ligaledelse for det spanske storlaget.

Etter to overraskende uavgjortresultater mot Real Sociedad og Valencia, er Barcelona tilbake på vinnersporet. Det ble ingen ny målfest mot Gijón, men 1-0 var nok til at de topper serien på målforskjell foran Levante.

Det tok 11 minutter før Barca kom foran i søndagens kamp. Et skudd fra Xavi traff stolpen og spratt ut igjen i feltet, hvor Adriano ventet og smalt ballen i mål. Resten av kampen hadde gjestene god kontroll, men de slet med å skape sjanser mot et velorganisert Sporting-lag.

1-0-seier ble det også for overraskelseslaget Levante over et annet overraskelseslag, nemlig Real Betis. Juanlus scoring etter 33 minutter sørget for at ubeseirede Levante klatret opp på 14 poeng, mens Betis måtte tåle sesongens andre tap og er nummer sju i serien.

Vadim Demidov spilte hele kampen da Real Sociedad måtte se seg slått på hjemmebane av Athletic Bilbao søndag. Fernando Llorente scoret to mål for gjestene, mens Inigo Martinez' mål for Sociedad sørget for at kampen endte 1-2. (NTB)