Den storvokste belgiske angriperen Romelu Lukaku var på lån i Everton sist sesong. Onsdag kveld ble det klart at han også skal spille på Goodison Park de kommende sesongene.

Everton bekreftet at de har kjøpt spissen for £28 millioner fra Chelsea. Det er en klar klubbrekord for de blåkledde for Liverpool by.

21-åringen scoret 16 mål på 33 kamper for klubben sist sesong. Sesongen før var han lånt ut til West Bromwich.

— Jeg er lykkelig over å være i Everton igjen. Jeg hadde mange gode opplevelser her sist sesong. Jeg fikk et godt forhold til manageren, styrelederen, spillerne, fansen og andre ansatte i klubben. Nå gleder jeg meg til å starte på nytt, og jeg ser fram mot en suksessrik sesong, sa Lukaku da overgangen var i boks.

Manager Roberto Martinez har fått nylig signert Gareth Barry permanent og forlenget kontrakten med meget lovende Ross Barkley. Nå er en ny brikke på plass i puslespillet hans.

— Å kunne ønske ham velkommen tilbake er en nyhet alle Everton-supportere har vetet på. Vi vet at han ennå er ung og har et unikt talent. Vi gleder oss voldsomt til å se ham utvikle seg videre de neste årene, sa manageren.

Lukaku får drakt nummer 10 i klubben.