STRØMSGODSET — LILLESTRØM 3-3:

I en forrykende kamp på Marienlyst maktet Lillestrøm å ta poeng mot Strømsgodset.

Etter en sterk andre omgang sørget laget fra Romerike for at serieleder Strømsgodset tapte to viktige poeng i gullkampen. Scoringer av Peter Kovacs (2) Ola Kamara, Thorstein Helstad, Erling Knudtzon og Bjørn Helge Riise kom alle på scoringslisten i den elleville målfesten.

Strømsgodset tok som ventet initiativet på eget gress mot Lillestrøm. Trener Ronny Deila hadde funnet plass til Ola Kamara, Muhamed Keita, Øyvind Storflor og Peter Kovacs i startoppstillingen.

Godset styrte

I den første omgangen hadde hjemmelaget ballen mest, og gang på gang klarte Godset-spillerne å komme seg rundt på kantene. Bortelagets angrepsduo Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen har sjelden vært mer usynlige på en eliteseriearena enn de var i den første omgangen på Marienlyst.

Selv om vertene hadde ballen mest så hadde man problemer med å skape de virkelige store sjansene. Kovacs var hissig inne i sekstenmeteren ved et par anledninger, men uttellingen var begrenset.

Lillestrøm hadde lite å by på, og ut i fra spillet så det ut som det var på dødballer som kunne skaffe laget sjanser.

Kovacs til 1-0

I årets sesong har Strømsgodset hatt for vane å score mål det siste kvarteret i den første omgang. Nesten hver tredje Godset-scoring i denne perioden. Dagens kamp var ikke et unntak.

Etter 42 minutter fikk assistkongen Øyvind Storflor god plass ute på den høyre flanken. Inne foran mål hadde Kovacs posisjonert seg. Med et litt dårlig treff satt Kovacs inn sitt syvende mål for sesongen.

”Godset-dødaren” slo til igjen

Helstad, som hadde vært usynlig i den første omgangen, brukte ett minutt av den andre omgangen på å vise seg frem. Mot sin drømmemotstander Strømsgodset har Helstad scoret fantastiske elleve mål på de siste fem kampene. Man må faktisk helt tilbake til 1998 for å finne sist gang spissen gikk målløs av banen etter kamp mot Strømsgodset.

I duell med Kim Andre Madsen gikk Lillestrøms nye angriper i bakken. Sittende på bakken var Helstad mest opptatt av å gestikulere mot dommer Tom Harald Hagen, men ballen var fortsatt i nærheten av hedmarkingenes føtter. I liggende stilling klarte Helstad å vri seg rundt for så å pirke inn en merkelig utligning bak en ikke sjanseløs Adam Larsen Kwarasey i Godset-målet.

Lillestrøm snudde kampen

Hjemmelagets Ola Kamara fikk en stor sjanse til å sende hjemmelaget i ledelsen, men nå var det Lillestrøm som var mest effektive. Etter 53 minutter fant Petter Vaagan Moen lagkamerat Erling Knudtzon med en fin pasning. Alene med keeper hadde Knudtson få problemer med å sende gultrøyene i ledelsen foran forskrekket hjemmepublikum.

Godset så paralyserte ut etter ti forferdelige minutter, men serielederen visste å komme tilbake på det riktige sporet. Noen praktfulle redninger av Lillestrøm-keeper Lasse Staw hindret Keita, Kovacs og Anders Ågnes Konradsen fra å utligne.

Riise med frekk straffe

Etter 64 minutter maktet Kovacs å utligne. Med et skudd fra om lag 20 meter lurte ungareren inn 2-2. I en forrykende andre omgang var ikke neste høydepunkt langt unna. Fem minutter etter utligningen gikk Petter Vaagan Moen i bakken og dommer Hagen dømte straffe.

Med en lekker Panenka-straffe satte Bjørn Helge Riise inn 3-2 for hjemmelaget. Fem minutter senere blåste Hagen igjen straffe da Kovacs gikk ned inne i Lillestrøms 16-meter. Kamara var sikker på labben, og dermed sto det 3-3 på Marienlyst, noe som også ble sluttresultatet.