Rösler pakket kofferten og forlot i går Åråsen for siste gang. Dermed står Lillestrøm uten hovedtrener, og nå seiler Tom Nordlie opp som en av de heteste kandidatene til å overta jobben. Styreleder i Lillestrøm, Per Mathisen, nekter imidlertid å gi et klart svar på om Nordlie kan bli Röslers etterfølger.

— Ingen representanter fra LSK har vært i kontakt med Tom Nordlie.

— Regnes Tom Lund og Per Berg som representanter for klubben?

— Nei, det gjør de ikke. Men dersom de i tilfellet har vært i kontakt med Nordlie, er det på eget initiativ, sier Mathisen bestemt.

Det var investor i Lillestrøm og styreleder i LSK AS, Per Berg, som hadde sterkest ønske om å sparke Rösler.

— Vi har ingen trener klar til å ta over. Det er nå en gang slik at vi ønsker å rydde opp i det tidligere arbeidsforholdet før vi presenterer en ny trener, sier Mathisen.

Han er likevel klar på at klubben har full oversikt over hva som rører seg på trenersiden.

Har sans for Lillestrøm

— Jeg vil verken kommentere Nordlie eller andre navn, men vi kjenner trenerstallen i norsk og internasjonal fotball godt. Prosessen vil gå sin gang. Jeg vil imidlertid ikke sette en frist for når vi skal ha ny hovedtrener på plass.

Mye tyder imidlertid på at høstens redningsmann i Viking kan bli Lillestrøms nye hovedtrener .

Nordlie har tidligere overfor Aftenbladet ikke lagt skjul på at har sans for klubber med tung fotballfaglig kunnskap i styre og støtteapparat. Det eksemplifiserte han den gang med Lillestrøm og tok fram navn som Tom Lund, Frank Grønlund og Jan Åge Fjørtoft.

Dessuten er Nordlie født og oppvokst i Skjetten i Akershus. Han vokste opp og spilte fotball i Lillestrøm som unggutt.

Samme dag som Rösler fikk sparken i Lillestrøm, ba også Nordlie Viking-ledelsen om lenger betenkningstid i forhold til avgjørelsen om han blir hovedtrener i Stavanger-klubben. Sportslig administrativ leder i Viking, Egil Østenstad, og resten av den sportslige ledelsen hadde satt frist til i går mandag.

Forstår Nordlie

— Vi har respekt for at dette er en betydelig avgjørelse for Tom. Det er vanskelig å rive opp familien på denne måten, og han ga oss i går beskjed om lenger betenkningstid, sier Østenstad.

Viking har tidligere kun jobbet med Nordlie som kandidat til trenerstillingen i klubben, men som følge av at Nordlie mandag ba om lenger svarfrist, har Viking nå aktivt startet å jobbe med andre kandidater.

— Vi har ikke satt noe ny svarfrist til Tom. Det er ikke sikkert at det blir ja ifra Nordlie heller. Derfor jobber vi nå med andre aktuelle kandidater, forteller Østenstad, som nekter å kommentere andre navn enn Nordlie i trenerspørsmålet.