ULLEVAAL: Det var to lag som begge har underprestert kraftig i år som møttes på Ullevaal mandag. Vålerenga kjemper for å unngå den verste nedrykksstriden, mens Molde seiler rundt i ingenmannsland på tabellen.

Mens Vålerenga slo Start i Kristiansand sist, tapte Molde hjemme for Sarpsborg. Og hjemmelagets formutvikling peker rett vei. Det fikk Ole Gunnar Solskjær & co smake mandag.

Hjemmelaget eide den første halvtimen på Ullevaal. Mohammed Abdellaoue sendte VIF foran med 1-0 etter åtte minutter, før Simon Larsen doblet ledelsen åtte minutter senere. Ghayas Zahid punkterte kampen da han la på til 3-0 kvarteret før slutt.

– Jeg føler med guttene, for jeg vet hvor mye innsats de legger ned i løpet av uken og i forberedelsene til kamp. I dag begynner vi veldig svakt. Vålerenga kommer altfor mye ned langs kantene. De får slått innlegg og er farlige. Vi følger ikke løpene, vi slipper inn på en dødball, som jo er surt, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Aftenposten.

– Hvordan skal dere snu dette?

– Det er bare én ting å gjøre, og det er hardt arbeid og ha troen på det vi holder på med. Vi må gi den nye gjengen litt tid til å spille seg sammen, sier Solskjær og tenker på alle de nye fjesene som har kommet inn i Molde-garderoben i løpet av sommeren: Björn Bergmann Sigurdarson (fra Wolverhampton), Fredrik Brustad (fra AIK) og Babacar Sarr (fra Sogndal).

Rekdal: – Vanvittig høyt nivå

VIF-trener Kjetil Rekdal var i et helt annet humør.

— Det var vanvittig høyt nivå over mye av det vi gjorde. Og veldig viktig med tre poeng og måten de kom på. Vi fikk vist at vi har et høyt nivå inne. For det er ikke mange lag som kan spille ihjel et så godt lag som Molde som vi gjorde. Men vi har fortsatt en lang høst foran oss til å komme oss på trygg grunn, oppsummerer Rekdal.

Mohammed "Moa" Abdellaoue scoret ett mål og kunne fort notert seg for flere. Han mener at VIF må ha fokus på å komme seg vekk fra nedrykksstriden.

– Ingen er for gode til å ligge der nede. Vi ligger der vi gjør. Men vi viste at vi kan spille fotball. Det må vi ta med oss videre. Vi har fortsatt ikke fått til en dritt, så vi kan ikke begynne å sveve nå. Vi må se fremover og jobbe hardt, sier Abdellaoue til Aftenposten.

Molde, som bare har tatt ett fattig poeng på de seks siste kampene, hadde svært lite å komme med. Det nye spissparet Fredrik Brustad og Björn Bergmann Sigurdarson viste at de trenger mer tid sammen før de kan utgjøre noen trussel.

For denne kampen handlet om ett lag: Vålerenga. Som virker å ha fått orden på sakene.

I pausen ble påtroppende VIF-trener Ronny Deila presentert for Vålerenga-fansen. Klanen sang «Vi vil se rumpa til Ronny». Men den tidligere Strømsgodset- og Celtic-manageren nøyde seg med å hytte i nevene og fyre opp Klanen på langsiden.

Moa åpnet ballet

Vålerenga skapte kampens første sjanse etter tre og et halvt minutts spill. Vajebah Sakor og Moa førte an i en god VIF-kontring. Men ballfører Sakor nølte, før Sander Berge overtok og fant Ghayas Zahid ute til venstre.

Han dro av et par mann, men skuddet ble reddet av Vegard Forren en meter fra streken. Den burde hjemmelaget fått mer ut av.

Men fem minutter senere satt den. For det var Vålerenga for alle penga i åpningen på Ullevaal.

Ronny Deila ble presentert som Vålerengas kommende hovedtrener i pausen på Ullevaal. Han overtar treneransvaret etter sesongslutt. Foto: Digitalsport

Et fint angrep hvor Simen Juklerød fant Zahid, som spilte Robert Lundström lekkert fri ute til høyre. Den svenske høyrebacken banket ballen inn foran mål og der ventet Moa og satte ballen kontant opp i nettaket.Fullt fortjent og en flott scoring signert «den hjemvendte sønn» som satte sitt andre for sesongen. Samme mann kunne satt inn sitt andre for dagen da han styrte et innlegg mot mål, men Ethan Horwath reddet fint.

Molde totalt utspilt

På den påfølgende corneren kom nummer to. Rasmus Lindkvist la ballen fint inn på femmeteren, og Simon Larsen kunne heade inn 2-0 til hjemmelaget. Larsens første for året.

Begge Vålerengas backer med målgivende.

Men hva har skjedd med Molde? Laget fikk svært lite til på landskamparenaen. Forrige seier kom 21. mai. Og på Ullevaal var laget langt unna det aller meste.

Fredrik Brustad ble spilt fint gjennom alene med VIFs keeper Marcus Sandberg. Men svensken kom ut og fanget ballen foran beina på den raske Molde-spissen.

VIF fortsatte storspillet, og Ghayas Zahid plantet ballen helt oppe i krysset, men ballen traff metallet og suste ut igjen. Rasmus Lindkvist hadde åpent mål på returen, men ballen dro et par meter på utsiden. Da var det spilt 28 minutter.

Forren på tribunen

Vålerenga la seg lavere i banen etter å ha full kontroll den første halvtimen. Dermed fikk Molde lov til å ha ballen. Men uten å skape noe.

2-0 var stillingen til pause.

Molde fikk en finfin mulighet til å komme tilbake i kampen da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste frispark til gjestene på 17 meter rett etter hvilen. Men landslagsstopper Vegard Forren skjøt ballen langt opp på tribunen.

Det virket noe umotivert over det gjestene foretok seg.

Hjemmelaget virket i aller høyeste grad motiverte. Moa spilte Sander Berge fri på blank kasse etter 58 minutter. Men unggutten klarte å sette ballen rett på Moldes keeper. Det kunne vært spikeren i den etter hvert så berømmelige kisten. Men Ethan Horwath fikk avverget.

Lekven-debut

Da sendte Ole Gunnar Solskjær innpå Eidur Gudjohnsen. Men heller ikke islendingen fikk ballen i mål. Et par minutter etter at han kom inn ble Gudjohnsen spilt fint fri, men avslutningen landet på seterad 17 bak mål.

Gjestene kom til et par farligheter utover i 2. omgang. Men igjen var det Vålerenga som scoret.

Ghayas Zahid, som leverte en meget solid forestilling, dro seg på tvers av sekstenmeteren og skjøt via et Molde-bein og i mål. 3-0 og en fullt fortjent seier til hjemmelaget.

Et tverrliggerskudd rett før slutt var det nærmeste Molde kom noe som helst.

Magnus Lekven, som før helgen ble hentet fra danske Esbjerg, fikk det siste snaue kvarteret for sin nye klubb. 28-åringen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2020. Også Henrik Kjelsrud Johansen, som debuterte med scoring i 4-2-seieren over Start sist runde fikk sitt første møte med Ullevaal som VIF-spiller.