AGDER: — Prognosene viser at uværet kommer seint i ettermiddag. Obs-varselet som ble sendt ut i går gjelder i aller høyeste grad, sier vakthavende meteorlolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk Institutt klokka 13.

Mandag ble det sendt ut OBS-varsel for Vest-, Sør- og Østlandet, på grunn av lavtrykk som er rester etter en tropisk storm.

— Det er ventet mye vind tirsdag kveld. Vindøkningen vil komme fra sør, og fører til sterk kuling på kysten. Dette kan gi kraftige vindkast inn fra kysten. Det vil også komme en del nedbør, men i hovedsak sendte vi ut OBS-varselet på grunn av vinden, fortalte Granan mandag kveld.

Sterk kuling vil si en vindhastighet på 17.2-20.7 meter i sekundet.

Meteorolog Olav Krogsæther ved StormGeo forteller at det blir mest nedbør i vestlige deler av fylket.

Tropisk storm

— Nå er det først og fremst Vestlandet som tar støyten. Sørlandet ligger litt i le for de verste nedbørsmengdene, sier han og legger til:

— Vinden vil nok føles ganske kraftig, og folk med småbåter langs kysten bør sjekke fortøyningene.

Også Meteorologisk institutt ber folk følge med på vinden.

- Vinden vil vare fra tirsdag kveld til natt til onsdag, så det blir kortvarig. Folk må ta hensyn til dette, og sikre løse gjenstander som kan bli tatt av vinden. Lengst vest i Vest-Agder kan det også komme opptil 30 mm regn i løpet av kvelden. Regnværet vil avta østover, men det kan også komme opptil 20 mm i Aust-Agder, sier Granan.

- Tilbake til normalen

Videre denne uka ser det ut til at Sørlandet får mer høstvær.

— Det vil fortsatt være perioder med vind på kysten og nedbør, og flere lavtrykk vil passere over Sør-Norge. Nå har det vært bra vær ganske lenge, men nå ser det ut til at det går tilbake til normalen, sier meteorologen.