Det har gått litt trått for Hyundai på det norske markedet siste året. Også forhandlerne på Sørlandet har fått føle det.

Nå er det imidlertid optimisme å spore, ikke minst fordi flere nye modeller rulles ut i løpet av 2015. Og kanskje knytter det seg mest interesse til erstatteren for kompakt-suv-en ix35. Den er ventet til høsten, og da er det snakk om både helt ny bil med helt nytt navn. Nå pusser de støv av navnet på forgjengeren til ix35, Tucson, et uttrykk for at ix35-navnet er historie hos Hyundai.

De første skissene av bilen er sendt ut, og det er åpenbart at det har vært tenkt design når nye Tucson har vært på planstadiet. Et langt mer sporty utseende enn ix35 har kommer til å prege erstatteren.

I følge nettstedet broom.no har designsjefen hos Hyundai, Peter Schreyer, allerede slått fast at denne bilen blir et stort skritt fremover for Hyundai globalt.

Konkurransedyktig

Den offisielle premieren skjer på bilutstillingen i Geneve som åpner dørene tidlig i mars. Produksjonen av dagens ix35 skal etter planen opphøre til sommeren, det kan derfor være grunn til å vente at Tucson kommer på markedet mot slutten av dette året.

Prisen på nykommer Tucson blir selvsagt svært avgjørende for om det blir suksess i Norge. Ut fra ambisjonene om å løfte Hyundai i det norske markedet, er det mye som tyder på at den kan bli svært konkurransedyktig.

Fra Volkswagen

Designsjefen med stor tro på nye Tucson er i følge broom.no ingen hvilken som helst i bilbransjen. Schreyer ble opprinnelig hentet til Kia, etter mange år med stor suksess i Volkswagen-konsernet. Her har han fått æren av å løfte merkevaren Kia mange hakk. Schreyer har også gått fra å være designsjef til å bli president i selskapet, og han har nå overordnet ansvar for alt design hos Hyundai og Kia.